Δίνουν λεφτά σε αγρότες για να μην καλλιεργήσουν τίποτα

Μια απλή, δραστική κι εφαρμόσιμη λύση για να αντιμετωπιστεί η ξηρασία σκέφτηκαν στην Καλιφόρνια. 

Η εξέλιξη της κλιματικής αλλαγής με τις τεράστιες καταστροφικές πυρκαγιές και τη συνεχή αύξηση της θερμοκρασίας έφερε μια από τις πιο μεγάλες κρίσεις υδροδότησης στην Καλιφόρνια φέτος με τη στάθμη του ποταμού Κολοράντο που φέρνει το περισσότερο νερό στην πολιτεία, να πέφτει ανησυχητικά. Μέχρι να βρεθεί μια πιο αποτελεσματική και μακροχρόνια λύση, οι ιθύνοντες προχώρησαν το μοναδικό πράγμα που θα μπορούσαν να κάνουν, να περιορίσουν τη χρήση νερού.

 

 

Οι μετρήσεις δείχνουν ότι το 70% της ροής του ποταμού Κολοράντο χρησιμοποιείται για άρδευση, συνεπώς η δραστική μείωση της κατανάλωσης νερού από τους αγρότες θα έδινε άμεσα χειροπιαστά αποτελέσματα και αυτό ακριβώς έκαναν. Μέχρι τώρα οι ομοσπονδιακές και πολιτειακές υπηρεσίες έχουν διοχετεύσει 38 εκατομμύρια  δολάρια σε αγρότες προκειμένου να μην καλλιεργήσουν τις εκτάσεις τους μέχρι να επανέλθει η στάθμη του ποταμού σε ικανοποιητικά επίπεδα. 

 

 

Οι αγρότες λαμβάνουν περίπου 250 δολάρια ανά στρέμμα που αφήνουν ακαλλιέργητο, ένα ποσό που θεωρούν λίγο σε σχέση με τα λεφτά που θα έβγαζαν σε σχέση με το αν καλλιεργούσαν τη γη τους. Γι’αυτό και χρειάστηκε παράλληλα μια εκστρατεία πειθούς για να δεχθούν. Η βιωσιμότητα του ποταμού Κολοράντο είναι άμεσα συνυφασμένη με το μέλλον τους ως αγροτών και ως ανθρώπων και για μία χρονιά είπαν να κάνουν λίγο κράτει και να αφήσουν τη φύση να ξεκουραστεί και μαζί με αυτή να ξεκουραστούν κι αυτοί.   

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved