Ένας άντρας έχει περισσότερα λεφτά όταν είναι single ή όταν είναι σε σχέση;

Πολλοί είναι αυτοί που πιστεύουν ότι όταν είναι σε σχέση χαλάνε περισσότερα λεφτά, είναι έτσι όμως;

Μια πρόσφατη έρευνα του Pew Research Center έδειξε ότι οι singles είναι σε γενικές γραμμές σε δεινότερη οικονομική κατάσταση σε σχέση με τους παντρεμένους και όσους συζούν συνομηλίκους τους γκρεμίζοντας τον μύθο που θέλει τη διατήρηση μιας σχέσης να είναι ακριβό σπορ. Επίσης η έρευνα έδειξε μια σαφή σύνδεση μεταξύ εισοδήματος και σχέσης.

Στα ευρήματα της έρευνας φαίνεται ότι σε ό,τι αφορά το 2019, οι single άντρες έβγαζαν κατά μέσο όρο 35.600 δολάρια, ενώ οι δεσμευμένοι 57.000. Παρόμοια τάση φαίνεται και στις γυναίκες, αλλά δεν έχει τόσο μεγάλη διαφορά, 32.000 έναντι 40.000 αντίστοιχα.

 

 

Αυτή είναι μια κακή εξέλιξη μιας και φαίνεται να δημιουργείται ένα pattern μιας στρατιάς single αντρών στην παραγωγική ηλικία. Οι single άντρες ηλικίας 25-54 ετών είναι το 38% έναντι 29% που ήταν το 1990. Οι ολοένα και περισσότεροι single άντρες που δεν πληρώνονται καλά είναι μια υπαρξιακή απειλή για την κοινωνία η οποία ναρκοθετεί τη δημιουργία οικογενειών. 

Στην ίδια έρευνα φαίνεται ότι εκτός από το εισόδημα, επηρεάζεται και η μόρφωση ανάλογα με σχεσιακή κατάσταση. Η πανεπιστημιακή μόρφωση φαίνεται πως φέρνει πιο εύκολα τον άντρα σε μία σχέση, κάτι που όπως είναι φυσικό επηρεάζει κι αυτό με τη σειρά του άμεσα το εισόδημα. Το ερώτημα που προκύπτει είναι αν το εισόδημα επηρεάζει τη σχέση ή το αντίστροφο. 

 

 

Στα συμπεράσματα της έρευνας καταλήγουν ότι συμβαίνουν και τα δύο. Κάποιος με καλύτερη μόρφωση και καλύτερο εισόδημα είναι πιο ποθητός για σχέση από τις γυναίκες. Από την άλλη οι ευθύνες και οι υποχρεώσεις μιας σχέσης, ακόμα περισσότερο ενός γάμου, δίνουν μεγαλύτερο κίνητρο σε έναν άντρα να δουλέψει περισσότερο και πιο αποτελεσματικά. Επίσης μια έρευνα του 2015 είχε δείξει πως οι παντρεμένοι άντρες έχουν την τάση να δουλεύουν περισσότερες ώρες σε σχέση με τους ελεύθερους, αλλά δεν ξέρουμε αν το κάνουν αυτό επειδή το κίνητρό τους είναι η παραγωγικότητα ή ότι βαριούνται στο σπίτι.

 

 

Μπορεί να μην είναι σαφής η τάση αν η σχέση σου φέρνει καλύτερο εισόδημα ή το αντίστροφο, όμως είναι ασφαλές συμπέρασμα ότι μια σχέση δεν πρόκειται να φέρει κάποια οικονομική καταστροφή στη ζωή σου. 

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved