The Last Duel: Adam Driver και Matt Damon ετοιμάζονται για μάχη

Εκεί που οι άλλοι δίνουν παραπλανητικά trailer, ο Ridley Scott μας χαρίζει την ολόκληρη την εναρκτήρια σκηνή της νέας του ταινίας, διάρκειας πέντε λεπτών. 

Τι άλλο πια να κάνει ο 84χρόνος σκηνοθέτης που βρίσκεται σε παραγωγικό οργασμό με δύο ταινίες για φέτος; Εκεί που οι άλλοι απολαμβάνουν την ησυχία της σύνταξής τους, ο Ridley Scott ετοιμάζει τις δύο πιο πολυαναμενόμενες ταινίες της σεζόν, μετά το No Time to Die φυσικά. 

Το Last Duel δεν είναι μια ακόμα ρομαντική μεσαιωνική ιστορία, αλλά μια συναρπαστική πραγματική ιστορία από τον 100ετή Πόλεμο που θα δούμε με ωμό ρεαλισμό στη μεγάλη οθόνη. Πρόκειται για μια ιστορία ανδρείας, τιμής και ηρωισμού μιας άλλης εποχής, η οποία έχει περιγραφεί σε βάθος από τον Αμερικανό ιστορικό Eric Jager στο ομώνυμο βιβλίο του. Το βιβλίο αυτό αποτελεί και τη βάση του σεναρίου στο οποίο θα δούμε τους Matt Damon, Ben Affleck και Adam Driver να λειτουργούν μέσα σε έναν εντελώς διαφορετικό κώδικα ηθικής από αυτόν που ζούμε.

 

 

Η ιστορία ξεκινάει με τον Jean de Carrouges, έναν Νορμανδό ιππότη ο οποίο επιστρέφει από τη Σκωτία μετά τη μάχη για να μάθει ότι η γυναίκα του Marguerite κατηγορεί τον Jacques Le Gris για βιασμό. To δικαστήριο είναι διχασμένο ως προς την αποδοχή της κατηγορίας και καταλήγει σε μια σολομώντειο λύση. 

 

 

Αποφασίζεται οι δύο άντρες να μονομαχήσουν θεωρώντας πώς αυτός που έχει δίκιο θα έχει και τη νίκη με το μέρος του. Το αποτέλεσμα της μονομαχίας δεν θα ορίσει μόνο τη μοίρα των δύο αντρών, αλλά και της Marguerite. Αν νικήσει ο Le Gris θα θεωρηθεί ότι η κατηγορία της ήταν ψευδής και θα θανατωθεί κι αυτή.   

 

 

Όλα αυτά ενώ εχθρικά στρατεύματα πλησιάζουν. Η κοινωνική συνοχή δοκιμάζεται από μια επανάσταση που βρίσκεται στα σπάργανα και η βουβωνική πανώλη θερίζει χιλιάδες ζωές. Η μονομαχία λαμβάνει χώρα μέσα σε μια αρένα στο Παρίσι. Carrouges και De Gris θα δώσουν μια μάχη μέχρις εσχάτων με δόρατα, σπαθιά, μαχαίρια μπροστά σε ένα κοινό που διψάει για αίμα και θέαμα. Ανάμεσα στο κοινό είναι και ο νεαρός Γάλλος βασιλιάς Κάρολος ο 6ος και σε αυτή την αρένα θα τραυματιστούν και οι δύο άντρες, αλλά μόνο ένας θα βγει ζωντανός από αυτή.

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved