Στο Pornhub κατέφυγαν χιλιάδες βασανισμένοι συνάνθρωποί μας χωρίς Facebook και Instagram

Αύξηση πάνω από 10% κατέγραψε ο δημοφιλής ψυχαγωγικός ιστότοπος τις ώρες που δεν είχαμε DM για να ανταλλάξουμε μια κουβέντα σαν άνθρωποι.

Εκτός κι αν ζείτε σε κάποιον απομονωμένο οικισμό ιθαγενών στον Αμαζόνιο, θα ζήσατε τις ώρες τρόμου το βράδυ της περασμένης Δευτέρας που έμεινε το σύμπαν χωρίς τα δύο σημαντικότερα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Οι περίπου 7 ώρες χωρίς Facebook και Instagram μας άφησαν χωρίς ενημέρωση, χωρίς επικοινωνία και άλλα τέτοια ευγενή πράγματα που μας προσφέρει απλόχερα η τεχνολογία των social media. 

 

 

H μακρά, για τα σύγχρονα δεδομένα, αποχή από αυτά μας θύμισε πως υπάρχει ζωή και έξω από το Facebook και το Instagram. Ήταν η χρυσή ευκαιρία να συναντήσουμε τους φίλους μας από κοντά ή να θυμηθούμε πώς ήταν τότε που παίρναμε τηλέφωνο. Ήταν μια ευκαιρία να δούμε μια καλή ταινία, να κάνουμε γυμναστική ή να αφιερώσουμε λίγο παραπάνω ποιοτικό χρόνο στη σύντροφό μας. 

 

 

Οκ, οι περισσότεροι ήθελαν να κάνουν κάτι πιο δημιουργικό και απλά έκαναν υπερμαραθώνιο στο Pornhub. Σύμφωνα με το site που κρατάει συντροφιά και αναλαμβάνει να δροσίσει εκατομμύρια ξαναμμένες ψυχές εκεί έξω, τα στατιστικά του στοιχεία επισκεψιμότητας έδειξαν ότι τις ώρες που Facebook και Instagram ήταν πεσμένα, πλήθος κόσμου συνέρρευσε εκεί αναζητώντας εναλλακτική στην ανθρώπινη επικοινωνία.

 

 

Το ενδιαφέρον με τα στατιστικά που δημοσιεύθηκαν, είναι ότι η κίνηση ναι μεν σημείωσε σε κάποιο σημείο μια κορύφωση της τάξης του 10,5% πάνω από τη συνηθισμένη κίνηση, αλλά η αυξημένη κίνηση παρατηρήθηκε καθόλη τη διάρκεια του blackout. Εδώ τώρα εγείρεται το εξής ερώτημα: Ο κόσμος μπήκε μαζικά στο Pornhub επειδή βαριόταν και δεν είχε τίποτα καλύτερο να κάνει ή μπήκε επειδή στα DM του Instagram γίνεται το πανηγύρι του sexting και απλά έψαχναν για την εναλλακτική του; Ένα άλλο ερώτημα είναι γιατί άφησαν το Pornhub αμέσως μόλις επανήλθαν τα social media; 

 

 

Δύσκολα ερωτήματα τα οποία η συντακτική ομάδα του Ratpack δεσμεύεται ότι θα διερευνήσει σε βάθος και σύντομα θα βγάλει τις απαντήσεις τους στο φως της επικαιρότητας.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved