Ομάδα ερευνητών πιστεύει ότι ανακάλυψε ποιος είναι o Zodiac

Αγωνία τέλος για τον serial killer που στοίχειωσε για πάνω από 60 χρόνια τη μισή Αμερική;

Είναι σχεδόν βέβαιο ότι μπαίνουν τίτλοι τέλους στο μεγαλύτερο ανθρωποκυνηγητό στην ιστορία της Αμερικής. Ο Zodiac, τον οποίο οι περισσότεροι από εμάς τον μάθαμε από την σπουδαία ταινία του David Fincher, όχι μόνο κατάφερε να παραμείνει ασύλληπτος όλα αυτά τα χρόνια, αλλά κατάφερε να κρατήσει μυστική και την ταυτότητά του. Όλα αυτά μέχρι σήμερα, αν και δεν πρόκειται να αποδοθεί δικαιοσύνη γιατί άργησαν κατά τρία χρόνια.

 

 

Την ταυτότητα ανακάλυψαν οι Case Breakers, μια ανεξάρτητη ομάδα ερευνητών, που δεν έχουν καμία σχέση με συνωμοσιολόγους του ίντερνετ, και αποτελείται από 40 δημοσιογράφους, πρώην αστυνομικούς, απόστρατους αξιωματικούς υπηρεσιών πληροφοριών κλπ. Σύμφωνα με το πόρισμά τους, o Zodiac είναι ο Gary Francis Poste και είναι αργά για να αποδοθεί δικαιοσύνη γιατί έχει πεθάνει από το 2018. 

 

 

Σύμφωνα με το TMZ, η  ομάδα κατάφερε να συνδέσει τον Gary Francis Poste με πέντε δολοφονίες του Zodiac που έγιναν τη διετία 1968-1969 καθώς και με έναν ακόμα που έγινε στην Καλιφόρνια το 1966. Το σπάσιμο του γρίφου έφερε μια φωτογραφία του Poste που φαίνεται να έχει τις ίδιες ουλές στο μέτωπο με αυτές που είχε το σκιτσο της αστυνομίας που είχε δημοσιευθεί τότε. Επίσης μέσα από την περεταίρω ανάλυση των κρυπτογραφημένων επιστολών που έστελνε στις εφημερίδες, κατάφεραν να βρουν το όνομά του σε κρυμμένο γρίφο μέσα άλλο γρίφο αποκαλύπτωντας έμμεσα το όνομά του. 

 

 

Το όνομα μέσω αναγραμματισμού ενός ήδη σπασμένου κωδικού μηνύματος έκανε ένας απόστρατος αξιωματικός που υπηρετούσε στην αντικατασκοπεία του αμερικανικού στρατού και θεωρείται η επισφράγιση των ερευνών που έδειχναν τον Gary Francis Poste ως τον πλέον πιθανό ύποπτο.  Ήταν το επιστέγασμα μιας έρευνας που κράτησε πάρα πολλά χρόνια για τους Case Breakers και η μοναδική σκιά που έμεινε στην υπόθεση είναι το γεγονός ότι οι αρχές δεν θα έχουν την ευκαιρία να αποδώσουν δικαιοσύνη για τους φόνους του πιο τρομακτικού serial killer της Δυτικής Ακτής. 

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved