Ο Daniel Craig δεν θα γινόταν ποτέ James Bond χωρίς το Layer Cake

Μπορεί μια ταινία με ναρκωτικά και οργανωμένο έγκλημα να γίνει πολύτιμη προσθήκη στο CV του επόμενου 007; Φυσικά και μπορεί, αρκεί να είναι τυπικά βρετανική.

Με το που παρέδωσε ο Pierce Brosnan τη license to kill του το 2002 η αναζήτηση του επόμενου 007 αποδείχτηκε μεγαλύτερη πρόκληση για τους παραγωγούς του franchise από όσο νόμιζαν. Μπορεί ο James Bond να επιβίωσε από το τέλος του Ψυχρού Πολέμου και να βρήκε μια νέα θέση στον σύγχρονο κόσμο, όμως η νέα χιλιετία τον βρήκε ακόμα πιο κουρασμένο σαν εικόνα. Ο Bond δεν χρειαζόταν μόνο ένα νέο ηθοποιό, αλλά και ένα εντελώς διαφορετικό concept. Αρκετοί ήταν τότε οι παραδοσιοκράτες που έβλεπαν με μισό μάτι τον ξανθό και λίγο φλώρο για τα γούστα τους Daniel Craig, όμως σχεδόν όλοι αυτοί οι καχύποπτοι αναθεώρησαν ήδη από την πρεμιέρα του Casino Royale

 

 

Αν οι υπεύθυνοι του casting δεν είχαν διαλέξει τον Craig ως αντικαταστάτη του Brosnan δεν ξέρουμε ποια θα ήταν η μοίρα του James Bond σήμερα, όμως ξέρουμε τι ήταν αυτό που τους έκανε να τον επιλέξουν και τελικά να δικαιωθούν πανηγυρικά, το Layer Cake. Η επιλογή για τη θέση του 007 ανάμεσα στους υποψήφιους ήταν πιο δύσκολη κι από το να διάλεγαν πραγματικό πράκτορα για την MI6 και στην τελική φάση o Craig έπρεπε να εξουδετερώσει τον Henry Cavill. Ευτυχώς ήρθε το Layer Cake και τελείωσε μια ώρα αρχύτερα το σίριαλ. 

 

 

Η ερμηνεία του ως μεσαίο στέλεχος σε μια σπείρα διακίνησης κοκαΐνης ήταν αυτή που έπεισε τον σκηνοθέτη Martin Campbell να ρίξει την ψήφο του υπέρ του αντί στον νεαρό Superman. Μάλιστα το Layer Cake αποδείχθηκε φυτώριο για το franchise αφού εκτός από τον Craig, επιστρατεύθηκε και ο Ben Whishaw στον ρόλο του Q.  Ο Campbell είχε δει ήδη τα δοκιμαστικά που έκαναν και οι δύο ηθοποιοί και ήταν και οι δύο πολύ πειστικοί παρά το γεγονός ότι ο Cavill ήταν μόνο 22 ετών. Τελικά κατέληξε στον Craig γιατί μέσα από το Layer Cake αποδέιχθηκε ότι μπορεί να είναι ταυτόχρονα ακαταμάχητα γοητευτικός, όσο πρέπει βίαιος, πολύ κυνικός και εφευρετικός, όλες οι αρετές δηλαδή που πρέπει να έχει ένας James Bond. 

 

 

Σε μία ταινία που θυμίζει αρκετά το στυλ του Guy Ritchie, ειδικά το Rock n rolla, o Daniel Craig δεν υποδύεται τον κλασικό ντίλερ που βλέπουμε σε άλλες ταινίες. Είναι πολύ προσεκτικός, υπολογίζει τα πάντα, τιμάει τις φιλίες του και κερδίζει και το κορίτσι που δεν είναι άλλο από τη Sienna Miller. 

O Campbell πιστεύει πως ο Cavill συνεχίζει να είναι μια καλή υποψηφιότητα για τη θέση του James Bond. Μάλιστα τώρα έχει και μια ηλικία που του ταιριάζει ακόμα περισσότερο ο ρόλος. Πάντως δεν πρέπει να ξεχνάμε πως το Layer Cake είχε και τον Tom Hardy σε έναν μικρό ρόλο που παίζει επίσης στη λίστα με τους πιθανούς διαδόχους του Daniel Craig. Αν γίνει και αυτό θα μιλάμε για την πιο επιδραστική ταινία για τη βρετανική pop culture.

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved