Μήπως θα είσαι εσύ ο επόμενος James Bond;

Εκτός από την εταιρεία παραγωγής μυστικούς πράκτορες ψάχνει και η πραγματική MI6 και ίσως οι απαιτήσεις της από τους υποψήφιους να μην είναι πιο απλές από αυτές για τον 007.

Οι βρετανικές μυστικές υπηρεσίες έχουν αναρτήσει κι αυτές τη δική τους αγγελία και ψάχνουν τους επόμενους μυστικούς πράκτορες που θα τη στελεχώσουν. Οι αγγελίες για κατάταξη σε υπηρεσίες πληροφοριών δεν είναι κάτι πρωτότυπο, απλά στην περίπτωση της MI6 χρειάζονται αρκετές διευκρινήσεις στο job description. 

H φήμη του 007 προηγείται της Secret Intelligence Service και θεωρούν χρέος της να ενημερώσει τους υποψήφιους ότι δυστυχώς η υπηρεσία τους στο Στέμμα κατά πάσα πιθανότητα δεν θα περιλαμβάνει καταδιώξεις υψηλών ταχυτήτων με Aston martin, χτυπημένα μαρτίνι και επισκέψεις σε καζίνο.

 

 

Παρά την αναγκαία απομυθοποίηση, η MI6 αναφέρει πώς παρά την παντελή έλλειψη του lifestyle που ακολουθεί ο James Bond, η κατάταξη σε αυτή παραμένει μια εμπειρία που προσφέρει συγκινήσεις. Η συλλογή και διαχείριση πληροφοριών μπορεί να είναι κυρίως μια δουλειά γραφείου, αλλά όταν χρειαστεί να βγεις από αυτό, γίνεται συναρπαστική. Η πληθώρα των θέσεων και του κόσμου με τον οποίο συναναστρέφεται ένας πράκτορας, του δίνει την ευκαιρία να γνωρίσει μέρη και ανθρώπους που δεν θα μπορούσε να φανταστεί υπό κανονικές συνθήκες. 

 

 

Οι αρχικές ετήσιες απολαβές ενός νεοδιόριστου πράκτορα ανέρχονται στις 35.000£ και οι πρώτοι μήνες περιλαμβάνουν εντατική σωματική και πνευματική εκπαίδευση. Σε μια προσπάθεια να μετριάσει τις φήμες για τους μυστικούς πράκτορες που κόβουν κάθε επαφή με τα κοντινά τους πρόσωπα, η MI6 αναφέρει πώς σε κάθε περίπτωση ανάγκης υπάρχει πάντα η δυνατότητα της επικοινωνίας με το στενό οικογενειακό περιβάλλον και δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας.

 

 

Ειδική μνεία υπάρχει και στις δεξιότητες τις οποίες μπορεί να αναπτύξει ένας νέος πράκτορας μέσα από τη θητεία του στις μυστικές υπηρεσίες. Από ξένες γλώσσες και πολεμικές τέχνες, μέχρι ανώτερες γνώσεις πληροφορικής, μπορούν να γίνουν εφόδια που μπορούν να αποδειχθούν όχι μόνο σωτήρια στο πεδίο της δράσης, αλλά και σημαντικές προσθήκες στο βιογραφικό κάποιου που θα ήθελε να κυνηγήσει μια καριέρα στον ιδιωτικό τομέα μετά από λίγα χρόνια.  

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved