Όλες οι εξωτικές τοποθεσίες γυρισμάτων του No Time to Die

Μόνο ο James Bond θα μπορούσε να γυρίσει τον κόσμο εν μέσω πανδημίας.

Η συζήτηση για αν το No Time to Die είναι μία από τις καλύτερες ταινίες James Bond θα κρατήσει για πολύ καιρό ακόμα, όμως στα τεχνικά σημεία η υπεροχή της τελευταίας ταινίας του Daniel Craig στον ρόλο του 007, είναι δεδομένη. Η φωτογραφία και το ρεπεράζ έχουν εκθειαστεί ήδη από τα τρέιλερ της ταινίας και η προβολή της ταινίας απλά επιβεβαίωσε την πρώτη αίσθηση.

 

 

Η επιλογή πολλών και εξωτικών τοποθεσιών σε ένα Bond film είναι πιο κλασική κι από την καταστροφή αυτοκινήτων και στο No Time to Die τα γυρίσματα έλαβαν χώρα σε ούτε λίγο ούτε πολύ 6 διαφορετικές χώρες. Από την κλασικά αγαπημένη Jamaica, μέχρι την πρωτόγνωρη Νορβηγία, κατάφερε να ταξιδέψουμε για λίγες ώρες μακριά. 

Jamaica

Είναι το μέρος το οποίο συναντάται πιο συχνά από κάθε άλλο μέρος στα βιβλία και τις ταινίες του James Bond, μετά το Λονδίνο, και φυσικά δεν θα μπορούσε να λείπει από το κύκνειο άσμα του Daniel Craig στον ρόλο. Ο ίδιος ο Ian Fleming έχει γράψει πολλά από τα βιβλία του στο νησί και το σπίτι στο οποίο έμεινε έχει μετατραπεί σε μουσείο. Εκεί διάλεξε να περάσει ο James Bond τη σύντομης διάρκειας αποστρατεία του μέχρι να κληθεί και πάλι στην ενεργό δράση. Η Jamaica θα είναι πάντα το μέρος που θα επιστρέφει συνέχεια ο Bond.

 

 

Νορβηγία

Τα απόκοσμα και εξωτικά, για εμάς τους μεσογειακούς, τοπία της Νορβηγίας μας έδωσε μερικά από τα πιο εντυπωσιακά σκηνικά για καταδιώξεις. Οι γέφυρες οι οποίες ενώνoυν τα φιόρδ με τις απότομες αυξομειώσεις υψομέτρου συνθέτουν ένα εκπληκτικό μηχανοκίνητο roller coaster και το κρύο δάσος είναι ιδανικό για να στήσει τις παγίδες του ο 007.

Ιταλία

Αυτή είναι μάλλον μια παράδοση που έχει δημιουργήσει ο Daniel Craig βάζοντας το δικό του λιθαράκι στον μύθο του James Bond. Από τα βόρεια και τη Βενετία, μέχρι τα νότια και τη Ματέρα, o Craig μοιάζει να έχει μια ιδιαίτερη αγάπη για τη γειτονική χώρα. Για το No Time to Die επιστρέφει στον ιταλικό νότο για να κλείσει μια εκκρεμότητα που κρατάει από το 2006 και τον βασανίζει ακόμα…

 

 

Νησιά Φερόε

Ένας ακόμα παράξενος προορισμός στις παρυφές της Σκανδιναβίας που αξιοποιήθηκε για την ψυχρή ομορφιά του. Το Kalsoy είναι μια λεπτή λωρίδα γης με μόλις 80 κατοίκους και είναι το τέλειο ησυχαστήριο. Το πόσο μπορεί να ησυχάσει ο Bond είναι μια άλλη υπόθεση.

Σκωτία

Η πατρίδα του James Bond είναι για ακόμα φορά παρούσα στη λίστα των προορισμών. Φυσικά δεν έχει τον πρωταγωνιστικό ρόλο που έχει η σκωτσέζικη ύπαιθρος στο Skyfall, αλλά είναι και πάλι εδώ. Αυτή τη φορά αξιοποιήθηκε το Ardverikie στην όχθη του Loch Laggan, μια τοποθεσία που έχει χρησιμοποιηθεί και στο Outlander και στο The Crown. 

 

 

Λονδίνο

Πώς θα μπορούσε να λείπει η έδρα της MI6 καθώς επιστρέφει για το μεγάλο comeback ο James Bond; Ο Daniel Craig περπατάει στους δρόμους του Whitehall, εμφανώς έξω από τα νερά του, στην τροχιά επανεισόδου στην ενεργό δράση. Έτσι κι αλλιώς ο 007 δεν μπορεί να απομακρυνθεί και πολύ από τη βρετανική πρωτεύουσα. Τα Pinewood studios στα περίχωρα της πόλης είναι το φυσικό σπίτι των γυρισμάτων όλων των James Bond από το Dr No μέχρι το No Time to Die.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved