Γιατί το Squid Game θα γίνει μάλλον η πιο δημοφιλής σειρά του Netflix

Κι όμως προς τα εκεί οδεύει.

Το Squid Game πλέον όλοι το έχουμε μάθει. Όποιος έχει Netflix τότε σίγουρα το ξέρει.

Κάποια στιγμή όλοι έχουν σκεφτεί τι είναι διατεθειμένοι να κάνουν για τα χρήματα, και η απάντηση σε αυτήν την ερώτηση εξαρτάται από το πόσο απελπισμένοι είναι. Σίγουρα τα χρήματα είναι το παν στη σημερινή κοινωνία και αυτό πλέον φαίνεται στις σειρές που βλέπουμε.

 

 

Γιατί το Squid Game είναι ιδιαίτερο;

Δεν είναι λοιπόν αδιανόητο ότι κάποιος μπορεί να είναι πρόθυμος να υποστεί ακόμα και σωματική βλάβη ή να θέσει το εαυτό του σε τεράστιο κίνδυνο για την πιθανότητα να μην χρειαστεί να ανησυχήσει ποτέ ξανά για τα χρήματα. Αυτό ακριβώς συμβαίνει και στο Squid Game.

Το Squid Game καταφέρνει σε 9 επεισόδια να γεμίσει τον θεατή και με ουσία αφήγησης, αλλά και με εικόνες.

 

 

Το Squid Game είναι εμπνευσμένο από τα video games

Το γραφιστικό και τα εφέ του βασίζονται αρκετά σε video game αντίληψη και περίοπτη θέση έχουν τα σύμβολα από τα κουμπιά του χειριστηρίου του Playstation.

Bλέπουμε ανθρώπους-καλαμάρια που γίνονται «τροφή» στις ορέξεις ενός mastermind που θέλει να παίξει με τα όρια της ανθρώπινης αξιοπρέπειας. Το θέμα της σειράς είναι τα χρήματα και αη ανθρώπινη αξιοπρέπεια.

Θυμίζει λίγο και το Black Mirror, κάτι που είναι μάλλον καλό. Το 6ο επεισόδιο για παράδειγμα, είναι ένας κινηματογραφικός οργασμός.

 

 
 

456 άνθρωποι συγκεντρώνονται σε ένα κρυφό στρατόπεδο. Καλυμμένο από ψηλά, πρόκειται για ένα μέρος υψίστης ασφαλείας. Κανείς τους δεν γνωρίζει πως πήγε εκεί. Κανείς δε γνωρίζει πώς θα επιστρέψει.

Αν θέλεις να δεις μία δυνατή σειρά στο Netflix τότε πρέπει να την δοκιμάσεις.

Δες εδώ μερικές στιγμές από το Squid Game:



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved