Google Doodle: Γιατί αλλάζει κάθε τόσο εμφάνιση το Google;

Μία «παράδοση» που πλέον έχει γίνει must.

Είχε ξεκινήσει σαν αστείο στην αρχή αλλά στη συνέχεια όμως έγινε παράδοση από την Google. Είναι κάτι που πλέον όλοι μας έχουμε δει κάποια στιγμή στους υπολογιστές μας.

Εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο βλέπουν τα doodles που δημιουργεί η Google ανά περιόδους για τη μηχανή αναζήτησής της. Σίγουρα έχεις δει μία φορά, μπορεί και παραπάνω ένα Google Doodle. Ειδικά αν σερφάρεις συχνά στο ίντερνετ ή αν δουλεύεις με το διαδίκτυο τότε ξέρεις ήδη τι είναι το Google Doodle.

Εδώ θα βρεις μερικά από τα πιο γνωστά Google Doodles:

 

 

Για κάποιους είναι απλά μια ευχάριστη προσθήκη που αλλάζει λίγο την καθημερινή τους ρουτίνα ενώ άλλοι ενθουσιάζονται και καταλήγουν να ψάχνουν την ιστορία που κρύβει κάθε doodle με τις ώρες. Σίγουρα πολλοί θα συμφωνήσουν ότι πολλές φορές είναι σαν μικρά έργα τέχνης. Στην ουσία είναι φτιαγμένα από τους illustrators της Google οι οποίοι παίρνουν κάποια επέτειο και την φέρνουν στα μέτρα του λογότυπου της Google.

 

 
 

Τα doodles είναι τόσο δημοφιλή που έχουν ενσωματωθεί πλέον στην online κουλτούρα μας. είναι κάτι που ενδόμυχα περιμένουμε να δούμε στην οθόνη μας όταν ανοίγουμε τον browser.

Όχι μόνο αποδίδουν φόρο τιμής σε όλα, από επετείους και σημαντικά γεγονότα μέχρι και πλασματικούς χαρακτήρες, αλλά κάποια έχουν εξελιχθεί και σε ολόκληρα παιχνίδια που έχουν αφήσει ιστορία.

 

 
 

Κάποιοι σίγουρα θυμούνται το doodle που μετέτρεψε το Google στο κύβο του Ρούμπικ και μια φορά στο Pac-Man. Το πρώτο Google Doodle τιμούσε το φεστιβάλ Burning Man το 1998 και σχεδιάστηκε από τον Λάρρυ Πέιτζ και τον Σεργκέι Μπριν για να ειδοποιήσει τους χρήστες για την απουσία τους σε περίπτωση που οι διακομιστές δεν ανταποκρίνονταν.

Δες εδώ μερικά από τα πιο δημοφιλή Google Doodles:



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved