Εταιρεία πληρώνει μασέρ για να μην στρεσάρονται οι εργαζόμενοι

Το μασάζ στο διάλειμμα του οκταώρου δεν ακούγεται και η χειρότερη ιδέα.

Ότι το στρες έχει γίνει καθημερινότητα σε αυτή την ταλαίπωρη χώρα που ονομάζεται Ελλάδα, είναι πλέον ξεκάθαρο. Άλλωστε την ώρα της εργασίας, που τυχαίνει όσο να ‘ναι το στρες να βαράει κόκκινο, θες να κάνεις κάτι να χαλαρώσεις. Αλλά ούτε εύκολο είναι να παίζεις πάντα παιχνίδια στο κινητό – χώρια του ότι από ένα σημείο και μετά τα βαριέσαι πια.

 

Μία εταιρεία στην Κίνα ωστόσο βρήκε ένα νέο τρόπο για να διώξει τους στρες από τους υπαλλήλους της και την ίδια στιγμή να κάνει χαρούμενο τον ανδρικό πληθυσμό. Αποφάσισε να προσλάβει μασέρ για μασάζ -και μόνο μασάζ- με στόχο να αποφορτίσει τους εργαζομένους, ενώ παράλληλα τους παρακινεί να ανοιχτούν και να συζητήσουν όλα εκείνα που τους φέρνουν στα κάγκελα από το στρες. Το ρεπορτάζ κάλυψαν οι New York Times που μάλιστα μίλησαν με εργαζόμενη στον συγκεκριμένο τομέα, παρότι έχει πτυχίο πολιτικού μηχανικού από το Πανεπιστήμιο του Πεκίνου.

 

 

 

Παρότι η βάση θα μπορούσε να θεωρηθεί αρκετά σεξιστική, η εταιρεία όχι μόνο καλοπληρώνει τις εργαζόμενες που αναλαμβάνουν το μασάζ, αλλά αναλαμβάνει και τον πρώτο ρόλο στην προστασία τους θέτοντας πολύ αυστηρούς όρους συμπεριφοράς στους άντρες εργαζομένους. Το μασάζ άλλωστε σαν δραστηριότητα, είναι ευρέως διαδεδομένο σε χώρες όπως η Κίνα και η Ιαπωνία.

 

Ελπίζουμε να πάει καλά όλο αυτό. Στην Ελλάδα, μάλλον θα συνεχίσουμε το κουτσομπολιό στο messenger.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved