O Jeff Bezos είδε την Γη από το διάστημα κι έγινε φανατικός οικολόγος

Από την συγκίνηση του που είδε από το διάστημα τη Γη να υποφέρει.

Ο Jeff Bezos δίνει 1 δισ. δολ. για την προστασία της βιοποικιλότητας κι αυτό γιατί είχε την ευκαιρία να δει τη Γη από ψηλά και να συγκινηθεί με το χάλι μας. Από την άλλη όμως αν σκεφτείς πως ένα μεγάλο κομμάτι αυτής της νέας κατάστασης του περιβάλλοντος είναι σίγουρα και η ίδια η Αmazon της οποίας ο Bezos είναι ιδιοκτήτης. Ακούγεται λίγο παράξενο έτσι δεν είναι; Κάπως οξύμωρο όλο αυτό.

 

 

Αλλά ας παραμείνουμε λίγο στα γεγονότα για να δούμε τι ακριβώς συνέβει…

Η δωρεά θα γίνει μέσω του Bezos Earth Fund και θα αφορά περιοχές του Κονγκό, των Άνδεων και του Ειρηνικού Ωκεανού. Ναι ο μεγιστάνας του ίντερνετ έχει και οικολογικές ευαισθησίες πλέον. Αφού έχει κατακτήσει όλο τον κόσμο τώρα την έχει δει και οικολόγος.

 

 
 

Ο δισεκατομμυριούχος ιδρυτής της Amazon, δήλωσε ότι κατάλαβε πόσο εύθραυστη ήταν η γη όταν την κοίταξε από το διάστημα στο πρόσφατο ταξίδι που έκανε εκεί, και δεσμεύτηκε να πραγματοποιήσει δωρεά ύψους 1 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την προστασία της βιοποικιλότητας. Ακούγεται σαν από ταινία το όλο αυτό σενάριο. Λες και τόσο καιρό ο Bezos ζούσε σε άλλο πλανήτη κι έπρεπε να βγει από την ατμόσφαιρα της Γης για να το καταλάβει. Μάλιστα…

 

 
 

Τα χρήματα, που συγκεντρώθηκαν μέσω του ταμείου Bezos Earth Fund θα διατεθούν για τη προστασία της φύσης και της βιοποικιλότητας, σε περιοχές όπως η λεκάνη του Κονγκό, οι τροπικές Άνδεις και ο Ειρηνικός Ωκεανός. Σωστός ο Jeff αλλά από την άλλη έχουμε κι εμείς τις αμφιβολίες μας όπως και να το κάνουμε…

Η δωρεά αναμένεται να βοηθήσει στη χρηματοδότηση στόχου των Ηνωμένων Εθνών για την προστασία του 30% των παγκόσμιων ωκεανών και των εδαφών μέχρι το τέλος της δεκαετίας.

Δες εδώ ποιος είναι ο μεγιστάνας της Amazon Jeff Bezos:



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved