O Stephen Graham παραλίγο να σταματήσει την υποκριτική εξαιτίας του This is England

Για να καταφέρει να μπει στο πετσί του ρόλου του ρατσιστή Combo έχασε κάθε επαφή με την πραγματικότητα.

Το 2006 μας έδωσε το This is England, ένα ωμό έπος μιας βίαιης Αγγλίας που υπάρχει εκεί έξω, όχι πολύ μακριά από τα χριστουγεννιάτικα φώτα του Harrods. Ο εμφατικός τίτλος ανοίγει διάπλατα την πόρτα σε στρώματα της αγγλικής κοινωνίας που όλοι παριστάνουν ότι δεν υπάρχουν κι ας είναι είναι εκεί για δεκαετίες. 

 

 

Όσοι την έχουν δεν ομολογούν πως η πιο σκληρή σκηνή που είδαν ήταν όταν ο Andrew “Combo” Gascoigne επιτέθηκε με βαναυσότητα σε έναν μαύρο χαρακτήρα. Ο ρόλος του Combo επηρέασε βαθύτατα τον Stephen Graham. Έχουμε δει τον Άγγλο ηθοποιό κι άλλες φορές να υποδύεται περιθωριακά στοιχεία, όπως στο Snatch, όμως ποτέ με τέτοια ωμότητα και βία.

 

 

Κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων γύριζε κάθε μέρα κλαίγοντας στην οικογένειά του καθώς ένιωθε τον εαυτό του καταπίνεται από τον ρόλο του βίαιου ρατσιστή Combo. Μιλώντας στη Sun αποκάλυψε πως έχει ζήσει κι αυτός τον ρατσισμό στο πετσί του σαν παιδί, αφού είναι κατά το ¼ Τζαμαϊκανός και πως μετά τα γυρίσματα του This is England δυσκολεύτηκε να βρει δουλειά. 

 

 

Για 8 μήνες πήγαινε από οντισιόν σε οντισιόν και κανείς σκηνοθέτης δεν τον έπαιρνε για δουλειά. Δεν ήταν ο εαυτός του λόγω της πίεσης του ρόλου και πίστευε πως δεν καταφέρει ποτέ ξανά να δουλέψει ως ηθοποιός. Σκεφτόταν μάλιστα να τα παρατήσει οριστικά και να αφοσιωθεί ως κοινωνικός λειτουργός και να βοηθήσει παιδιά που έχουν παρόμοια μπλεξίματα με αυτά του ρόλου του στο This is England. 

Ευτυχώς για εκείνον και για εμάς, κατάφερε να βγει από αυτή τη δύσκολη φάση της ζωής του και να επιστρέψει δυναμικά με μεγάλους ρόλους, όπως στο Line of Duty και το The Irishman. Τον ευχαριστούμε διπλά και για το This is England και την πιστή αναπαράσταση του φριχτού προσώπου του ρατσισμού και του περιθωρίου.  

 

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved