Οι Vikings έκαναν καλύτερο flirting από εμάς και γνώριζαν πώς να σέβονται τη γυναίκα

Ένα ταξίδι πίσω στην Ιστορία των πιο ιδιαίτερων στιγμών των διάσημων πολεμιστών.

Σίγουρα η ιστορία μπορεί να μας μάθει πολλά πράγματα για το πώς κάνουμε φλερτ. Και συγκεκριμένα οι Βίκινγκς είχαν ένα ιδιαίτερο τρόπο να το κάνουν. Μπορεί to να έμενε η γυναίκα ανύπαντρη να ήταν άσχημο για την τότε εποχή αλλά την ίδια στιγμή οι γυναίκες επιτρεπόταν να έχουν εραστές πριν από το γάμο τους. Αυτό ήταν κάτι πολύ προοδευτικό για την εποχή.

Ένα βασικό έθιμο των Βίκινγκς ήταν να χώνουν ένα μεγάλο σπαθί στη μέση του γαμήλιου κρεβατιού. Όσο πιο βαθιά έμπαινε το σπαθί στο κρεβάτι τόσο πιο επιτυχημένος θα ήταν ο γάμος. Σίγουρα αυτό είναι κάτι που δεν γίνεται σήμερα αλλά από την άλλη εντυπωσίαζε πολύ την γυναίκα κι έβλεπε με άλλο μάτι τον άντρα της αν κατάφερνε να κάνει μία πολύ βαθιά χαραγματιά.

 

 

Ένα άλλο έθιμο ήταν πως όποιος άντρας επιθυμούσε μία γυναίκα έπρεπε απλά να βάλει το χέρι του στο μηρό της κι αν εκείνη το σκέπαζε με το δικό της χέρι τότε σήμαινε πως δεχόταν. Από την άλλη οι γυναίκες ήταν απόλυτα ελεύθερες πριν από το γάμο τους και μπορούσαν εκείνες να διαλέξουν το ταίρι τους.

 

 
 

Οι Βίκινγκς είχαν άπειρες λέξεις για την αγάπη και τον έρωτα. Ναι, οι Βίκινγκς μπορεί να ήταν άγριοι πολεμιστές αλλά την ίδια στιγμή ήταν και ρομαντικές ψυχές.

Μία γυναίκα στην εποχή των Βίκινγκς μπορούσε να χωρίσει τον άντρα της αν το ήθελε, κάτι που διαφοροποιεί πολύ την δική τους κοινωνία με αυτή των μεταγενέστερων Χριστιανών οι οποίοι δεν άφηναν τη γυναίκα να έχει τέτοιο δικαίωμα.

 

 
 

Για παράδειγμα μία πολύ ικανοποιητική δικαιολογία για μία γυναίκα να χωρίσει τον άντρα της και μάλιστα εντελώς νόμιμη τότε ήταν να μην την ικανοποιεί σεξουαλικά. Κάτι που ήταν πολύ μπροστά για την εποχή του αν σκεφτείς τα μετέπειτα χρόνια του Μεσαίωνα που ακολούθησαν και στα οποία οι γυναίκες είχαν πολύ λίγες ελευθερίες σχετικά με το γάμο και όχι μόνο.

Οι γυναίκες την εποχή των Βίκινγκς είχαν πολύ μεγαλύτερη ελευθερία σε σχέση με τις εποχές που θα ακολουθούσαν. Αυτό είναι ένα ιστορικό γεγονός.

 

 
 

Μάλιστα η θέση των γυναικών την εποχή των Βίκινγκς ήταν τόσο ισχυρή που ακολουθούσαν τους άντρες τους στις αποστολές τους στην Αγγλία για την κατάκτηση νέων εδαφών.

Οι γυναίκες στην εποχή των Βίκινγκς μπορούσαν ακόμη και να έχουν δική τους γη και να ζητάνε «διατροφή» από τον άντρα τους αν το επιθυμούσαν. Αυτό από μόνο του μας λέει πόσο προχωρημένη κοινωνία είχαν οι Βίκινγκς.

Μάλιστα μετά από αρχαιολογικά ευρήματα, οι επιστήμονες ανακάλυψαν πως οι γυναίκες θαβόντουσαν μέσα στα διάσημα πλοία τους με κάθε τιμή, όπως ακριβώς οι μεγάλοι πολεμιστές και βασιλιάδες.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved