Πέθανε ο Ντούσαν Ίβκοβιτς και το ευρωπαϊκό μπάσκετ έχασε έναν από τους ογκόλιθους του

Σε ηλικία 78 χρονών.

Ο Ντούσαν Ίβκοβιτς έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 78 ετών, βυθίζοντας το ευρωπαϊκό μπάσκετ σε πένθος.

Την είδηση έκανε γνωστή η ομοσπονδία μπάσκετ της Σερβίας, αναφέροντας ότι ο Ντούσαν Ίβκοβιτς, ένας από τους πιο πετυχημένους προπονητές στην ιστορία του αθλήματος, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 78 ετών.

Γεννημένος το 1943 ο "Ντούντα" εξελίχθηκε σε έναν από τους ταλαντούχους κόουτς στη μεγάλη ευρωπαϊκή σχολή του αθλήματος.

 

 

Ο σπουδαίος Σέρβος προπονητής που κατέκτησε πολλά κύπελλα και πρωταθλήματα σε συλλογικό αλλά και εθνικό επίπεδο απεβίωσε, με τον χώρο του μπάσκετ να θρηνεί την απώλεια, ενός εκ των κορυφαίων όλων των εποχών στο άθλημα.

 

 
 

Είχε ιδιαίτερο δεσμό με την Ελλάδα μιας και στη χώρα μας είχε περάσει από τον Άρη, τον ΠΑΟΚ, τον Πανιώνιο, τον Ολυμπιακό και την ΑΕΚ.

Δούλεψε επίσης στη Ρωσία (ΤΣΣΚΑ και Ντινάμο Μόσχας) και στην Τουρκία (Εφές). Αναρίθμητες ήταν οι διακρίσεις του με την Εθνική ομάδα της Γιουγκοσλαβίας (πρωταθλητής Ευρώπης και Κόσμου).

 

 
 

Ο Σέρβος προπονητής αντιμετώπιζε τα τελευταία χρόνια κάποια προβλήματα με την καρδιά του, ωστόσο το τελευταίο διάστημα είχε παρουσιάσει μία ασθένεια στα πνευμόνια του.

Δες εδώ ποιος ήταν ο Ντούσαν Ίβκοβιτς:



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved