Θα έμενες μέσα στην πίστα του Silverstone;

Ιδανική εναλλακτική για όσους έχουν βαρεθεί να βλέπουν το Grand Prix του Μονακό από μπαλκόνια ξενοδοχείων και κότερα.

Όποιος έχει βρεθεί έστω και μια φορά από κοντά σε οποιαδήποτε μορφή μηχανοκίνητου αθλητισμού σαν θεατής κάνει μια πολύ πικρή διαπίστωση, στο σπίτι παρακολουθεί πολύ καλύτερα τα τεκταινόμενα. Η εμπειρία της πίστας έχει να κάνει με τη γενικότερη ατμόσφαιρα που αποκομίζει κανείς, τον ήχο, τον πανηγυρικό χαρακτήρα και τον παλμό. Όμως δεν θα ήταν καταπληκτικό αν μπορούσαν να συνδυαστούν αυτές οι δύο οπτικές σε μία;

 

 

Πριν πει κάποιος για το Μονακό, ας ξεκαθαρίσουμε ότι ο αγώνας του του πριγκηπάτου είναι ένα glitch στο καλεντάρι. Δεν είναι κανονική πίστα και η όλη φάση με τα μπαλκόνια των ξενοδοχείων έχει να κάνει περισσότερο με μια ευκαιριακή συνάντηση του διεθνούς jet set. Αυτό που χρειάζεται είναι μια μόνιμη λύση σε μια κανονική πίστα, σαν το Silverstone για παράδειγμα. 

Η λύση αναμένεται να έρθει στα μέσα στο 2022 με το Escapade Silverstone, ένα ολοκληρωμένο σύστημα κατοικιών και πολυχώρων μέσα στο φημισμένο σιρκουί. Συνολικά θα κατασκευαστούν 60 κατοικίες, από 2 ως 4 υπνοδωμάτια η κάθε μία, και καμία από αυτές δεν θα απέχει πάνω από 12 μέτρα από τις μπαριέρες της πίστας. 

 

 

Το μοντέρνο και πολυτελές εσωτερικό έχει σχεδιαστεί από τον Michaelis Boyd το οποίο εκτός τεχνολογία αιχμής όπως ενδοδαπέδια θέρμανση και αυτοματισμούς, περιλαμβάνει ειδική φροντίδα για έναν υποτιμημένο χώρο του σπιτιού. Για κάποιον που επενδύει σε ένα σπίτι μέσα στο Silverstone, το αυτοκίνητο δεν είναι ένα απλό μέσο μετακίνησης και γι’αυτό το γκαράζ της κάθε κατοικίας είναι διαμορφωμένη σαν ένα ακόμα δωμάτιο με ανέσεις και πολυτέλεια.

Στο κέντρο αυτών των κατοικιών θα βρίσκεται ένα clubhouse με όλες τις παροχές που θα περίμενε κανείς από μια βρετανική λέσχη. Spa, πισίνα, γυμναστήριο, roof garden, σάουνα, μπαρ και εστιατόριο θα είναι οι βασικές παροχές τις οποίες θα πλαισιώνουν οι αμιγώς αυτοκινητιστικές όπως ο χώρος προετοιμασίας για track days και οι προσομοιωτές οδήγησης. 

 

 

Ανάλογα με την κατοικία, η τιμή τους ξεκινάει από τις 900.000 δολάρια και φτάνει μέχρι τα 2,3 εκ. Σε αυτή την τιμή συμπεριλαμβάνεται η ελεύθερη πρόσβαση σε όλους τους χώρους της πίστας σε όλα τα μεγάλα μηχανοκίνητα event, από τους αγώνες F1, μέχρι τα MotoGP.  

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved