Έρευνα: Πώς τα ζώα αναγκάζονται να μεταμορφωθούν για την αλλαγή του κλίματος

Κι όμως η φύση αναγκάζεται να αλλάξει τα χαρακτηριστικά της.

Τα σημάδια της κλιματικής αλλαγής έχουν αρχίσει να είναι εμφανή στον πλανήτη σε ολοένα και μεγαλύτερο βαθμό.

Όπως διαπίστωσαν, τα θερμόαιμα ζώα αλλάζουν τη φυσιολογία τους για να προσαρμοστούν σε ένα θερμότερο κλίμα και η αλλαγή περιλαμβάνει ανάπτυξη μεγαλύτερου ράμφους, ποδιών και αυτιών για καλύτερη ρύθμιση της θερμοκρασίας του σώματός τους.

 

 

Ο πάγοι στις πολικές περιοχές λιώνουν, ανεβάζοντας τη στάθμη της θάλασσας, μεγάλης έντασης καύσωνες και ξηρασίες  εμφανίζονται πιο συχνά και σε περιοχές που δεν συνηθιζόταν παλαιότερα, ενώ πυκνότερη είναι και η παρατήρηση ακραίων καιρικών φαινομένων.

 

 
 

Ορισμένα πλάσματα σε θερμότερα κλίματα έχουν εξελιχθεί ιστορικά για να έχουν μεγαλύτερο ράμφος ή αυτιά προκειμένου να απαλλάσσονται από τη θερμότητα πιο εύκολα. Αυτές οι διαφορές γίνονται πιο έντονες όσο το κλίμα θερμαίνεται.

Οι κίνδυνοι που προκύπτουν λόγω της κλιματικής αλλαγής είναι ποικίλοι και σημαντικοί. Ένας από αυτούς τους κινδύνους είναι πως τα ζώα αναγκάζονται να εξαφανιστούν ή να μεταμορφωθούν

 

 
 

Η αμεσότερη επίπτωση της κλιματικής αλλαγής προς τον άνθρωπο είναι αυτή στη δημόσια υγεία αλλά και στα ίδια τα ζώα.

Όταν τα ζώα υπερθερμαίνονται, τα πουλιά χρησιμοποιούν το ράμφος τους και τα θηλαστικά χρησιμοποιούν τα αυτιά τους για να καταπολεμήσουν τη ζέστη.

Δες εδώ αναλυτικά τι έδειξε αυτή η έρευνα:



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved