Κάποιοι πιστεύουν πως αυτές οι λάμψεις μετά από σεισμό 7 Ρίχτερ φέρνουν την Αποκάλυψη

Ευτυχώς αυτή τη φορά δεν είπε κάποιος ότι είναι από το διαστημόπλοιο κάποιου κάγκουρα εξωγήινου. 

Ένας πολύ ισχυρός σεισμός έντασης 7 Ρίχτερ και διάρκειας που έφτασε το 1 λεπτό έπληξε το Μεξικό και πιο συγκεκριμένα 16 χιλιόμετρα από το Ακαπούλκο. Παρά το μέγεθος και τη διάρκεια του σεισμού, οι καταστροφές δεν είναι τόσο εκτεταμένες όσο θα περίμενε κάποιος, με την ανησυχία των κατοίκων να επικεντρώνεται σε ένα παράπλευρο φαινόμενο του σεισμού.

 

 

Στον ορίζοντα της πόλης άρχισαν να εμφανίζονται μυστηριώδεις μπλε λάμψεις τις οποίες κανείς δεν μπορούσε να εξηγήσει. Όπως ήταν φυσικά αναμενόμενο, από τη στιγμή που εμφανίστηκαν μετά από μια φυσική καταστροφή, οι θεωρίες συνωμοσίας μονοπώλησαν το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης. Αυτή τη φορά δεν ήταν οι εξωγήινοι η αγαπημένη θεματική, αλλά κάτι πιο παραδοσιακό.

Οι λάμψεις στον ορίζοντα είναι κάτι που αναφέρεται στην Αποκάλυψη του Ιωάννη ως προμήνυμα της Ημέρας τη Κρίσης και αυτό έκανε πολλούς να πιστέψουν ότι φτάνει το τέλος του κόσμου. Ειδικά αν σκεφτούμε το πόσο δύσκολοι ήταν οι τελευταίοι 18 μήνες, δεν τους αδικούμε.

 

 

Οι επιστήμονες όμως είναι καθησυχαστικοί, οι μπλε λάμψεις μετά από σεισμό είναι μια φυσιολογική δραστηριότητα και έχει παρατηρηθεί πολλές φορές στο παρελθόν. Ο σεισμός προκαλεί τριβή μεταξύ διαφορετικών πετρωμάτων και ορυκτών στον φλοιό της Γης και η ενέργεια που απελευθερώνεται έχει αυτή τη μορφή εκτυφλωτικής λάμψης.

 

 

Μάλιστα το φαινόμενο μπορεί να αναπαραχθεί σε μικρή κλίμακα και στο σπίτι, σαν εκπαιδευτικό πείραμα. Πάνω σε μια σκούρα ξύλινη επιφάνεια κολλήστε ενα μεγάλο κομμάτι αυτοκόλλητης ταινίας και στη συνέχεια ξεκολλήστε τη τραβώντας την απότομα, με τη βοήθεια της κάμερας του κινητού μπορείτε να καταγράψετε την παρουσία φωτός μεταξύ των δύο επιφανειών.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved