Ρεκόρ Guinness: Ένας πιλότος της Red Bull πέρασε με αεροπλάνο μέσα από τούνελ

Πραγματικά δεν θα το πιστεύεις όταν το δεις να συμβαίνει.

Μόλις η μέρα ξημέρωσε 4 του Σεπτέμβρη ο ατρόμητος πιλότος μπήκε μέσα στο Zivko Edge 540, το αγωνιστικό αεροπλάνο της Red Bull, και έκανε το ακατόρθωτο. Πέρασε μέσα από τα τούνελ του Μαρμαρά στην Τουρκία σαν να ήταν παιχνιδάκι.

 

 

Ένα πολύ εντυπωσιακό επίτευγμα κατέγραψε χθες ο Ιταλός πιλότος Dario Costa, o οποίος συμμετέχει στην ακροβατική ομάδα της Red Bull. Πετώντας ένα Zivko Edge 540 (ένα μικρό μονοκινητήριο ακροβατικό) απογειώθηκε μέσα από το πρώτο τούνελ Catalca (είναι προάστιο της Κωνσταντινούπολης, στην ευρωπαϊκή πλευρά) συνέχισε την πτήση του και πέρασε στη συνέχεια από το δεύτερο τούνελ σχεδόν αγγίζοντας το οδόστρωμα.

 

 
 

Ο 44χρονος adrenaline freak μόλις είχε σπάσει το ρεκόρ Guinness με το νέο του κατόρθωμα. Μπορεί να ακούγεται απίστευτο αλλά είναι πέρα για πέρα αληθινό. Όταν θα δεις το βίντεο πραγματικά δεν θα το πιστεύεις πως αυτό το κατόρθωμα συνέβη στ’ αλήθεια.

 

 
 

Στην προσπάθεια αυτή έσπασε το παγκόσμιο ρεκόρ μακρύτερης πτήσης μέσα από τούνελ. Τα κατάφερε σε 43,44 δευτερόλεπτα, με μέση ταχύτητα 245 χιλιόμετρα/ώρα, ενώ όλη η πτήση έγινε σε ύψος περίπου ενός μέτρου (!) ενώ είχε περιθώριο μόλις 4 μέτρα από τα τσιμεντένια πλαϊνά.

Δες εδώ ποιο ήταν το κατόρθωμα του σε εικόνες:



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved