Πώς γίνεται ένα στα τρία δέντρα να κινδυνεύει προς εξαφάνιση;

Κι όμως το λένε οι επιστήμονες κι όχι εμείς…

Πλέον το περιβάλλον έχει αρχίσει να παραδίδει τα όπλα κι αυτό φαίνεται όπου κι αν κοιτάξεις γύρω σου. Φυσικά οι άνθρωποι δεν κάνουν και πολλά πράγματα γι’ αυτό αλλά συνεχίζουν να ζουν τις ζωές τους σαν να μην τρέχει τίποτα.

 

 

Η ποικιλία των απειλούμενων δέντρων είναι μεγάλη, από βελανιδιές και μανόλιες μέχρι μεγάλα τροπικά δέντρα ξυλείας.

Τα δέντρα είναι από τα πρώτα πράγματα που έχουν πάθει μεγάλη ζημιά στο περιβάλλον κι αυτό μας το λέει η επιστήμη.

 

 
 

Τα γνωστά είδη δέντρων ανέρχονται σε 58.497 και ο αριθμός των ειδών που κινδυνεύουν, υπολογίζεται σε περίπου 17.510, διπλάσιος σε σχέση με όλα μαζί τα απειλούμενα είδη θηλαστικών, πουλιών, αμφίβιων και ερπετών. Ναι τα δέντρα έχουν πάθει μεγάλη ζημιά κι αυτό κανείς δεν το καταλαβαίνει.

 

 
 

Περίπου 142 είδη δέντρων έχουν ήδη εξαφανιστεί από τη φύση, ενώ 442 βρίσκονται πολύ κοντά στο χείλος της εξαφάνισης, καθώς ο πληθυσμός καθενός από αυτά τα είδη δεν ξεπερνά τα 50 δέντρα.

Με δεδομένο μάλιστα ότι ένα πρόσθετο 7% των ειδών δέντρων κρίνεται ότι είναι «πιθανώς απειλούμενα», ενώ για το 22% ότι η κατάστασή τους δεν έχει ακόμη αξιολογηθεί επαρκώς, τα απειλούμενα είδη δέντρων μπορεί στην πραγματικότητα να είναι έως τα μισά από όσα υπάρχουν. Μόνο το 41,5% κρίνονται ασφαλή με βεβαιότητα.

Δες εδώ μερικά αναλυτικά στοιχεία από την έρευνα:



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved