Έρευνα: Κάθε χρόνο ζούμε δύο χρόνια λιγότερο λόγω ατμοσφαιρικής ρύπανσης

Κι όμως όλο αυτό το καυσαέριο έχει αντίκτυπο στις ζωές μας.

Κάθε μέρα ζούμε στην πόλη και αναπνέουμε όλο αυτό το καυσαέριο που έχουμε την εντύπωση πως τα πνευμόνια μας έχουν συνηθίσει με τα χρόνια. Σίγουρα είναι κι αυτή μία κακή συνήθεια όπως το κάπνισμα μόνο που δεν μπορούμε να κάνουμε και πολλά γι’ αυτό.

 

 

Με τα σημερινά επίπεδα ρύπανσης ο μέσος πολίτης του κόσμου χάνει 2,2 χρόνια από τη ζωή του, αυτό είναι ένα δεδομένο που δεν μπορεί κανείς πλέον να το διαψεύσει.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, η καύση άνθρακα θεωρείται η κύρια αιτία του φαινομένου, που πλήττει σοβαρότερα την Ινδία - με τον μέσο όρο των ανθρώπων να πεθαίνουν έξι χρόνια νωρίτερα.

 

 
 

Η ατμοσφαιρική ρύπανση μειώνει το προσδόκιμο ζωής δισεκατομμυρίων ανθρώπων ανά τον κόσμο κατά τουλάχιστον έξι χρόνια ζωής, σύμφωνα με νέα έρευνα. Τώρα πλέον τα πράγμα έχουν σοβαρέψει και τα αυτοκίνητα που κυκλοφορούν πραγματικά μπορεί να είναι τα τριπλάσια απ’ ότι ήταν πριν από δέκα χρόνια.

 

 
 

Μάλιστα, όπως σημειώνεται, η ρύπανση της ατμόσφαιρας προκαλεί περισσότερους θανάτους από το κάπνισμα, τα τροχαία δυστυχήματα ή τον HIV. Μπορεί να ακούγεται παρανοϊκό αλλά δεν είναι καθόλου. Μάλιστα με πρόσφατη έρευνα το απέδειξαν επιστημονικά.

Δες εδώ ακριβώς τα στοιχεία της έρευνας για την ατμοσφαιρική ρύπανση:



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved