HBO 5 αγαθά ή υπηρεσίες στην Ελλάδα που αν ακριβύνουν θα γίνει Zombie Apocalypse

Δεν είναι μόνο το πιτόγυρο στα 5 ευρώ που θα κάνει τη χώρα να θυμίζει The Last of Us

Ως πού θα φτάσει άραγε η ασταμάτητη άνοδος του γενικού επιπέδου των τιμών; Δεν φτάνει που ο λογαριασμός του ρεύματος εκτός από καρδιακά προκαλεί πλέον και χοληστερίνη, που για το ψωμί και τον καφέ χρειάζεσαι πλέον POS, ενώ αποφεύγεις πλέον και το supermarket για να κάνεις λίγη οικονομία, βλέπουμε ξανά την απλή αμόλυβδη να ανεβαίνει και σκεφτόμαστε πολύ σοβαρά να ξεθάψουμε το παλιό μας ποδήλατο.

Το συναίσθημα όμως μόνο αυτό δεν είναι. Πληθωρισμός σου λέει -λες και σε καθησυχάζει- ενώ στην ουσία προσγειώνεται άλλη μια γροθιά στο άδειο μας στομάχι και ένας μίνι αναβρασμός ξεσπάει στο εσωτερικό του οργανισμού μας. Το αίμα άρχισε να παράγεται με συχνότητα μεγαλύτερη και από αυτοκίνητα της Tesla, ύστερα ξεκίνησε να εκρύγνεται σαν λάβα που εκτοξεύεται από ηφαίστειο, τα μάτια μας αναψοκοκκίνησαν λες και έχουμε να κοιμηθούμε τέσσερις μέρες από ξέφρενα ξενύχτια ενώ μια κραυγή γεμάτη «ομορφόλογα» που ξεκινούν με το γράμμα «Γ» και «Μ» κόσμησαν το λεξιλόγιό μας.

 

 

Τι άλλο μας έμεινε ακόμα για να ακριβύνει άραγε; Το σουβλάκι; Πόσο ακόμα; Ακόμα σκεφτόμαστε εκείνες τις υπέροχες μέρες που με 5 ευρώ έπαιρνες τρία τυλιχτά, ενώ πλέον παίρνεις μονάχα ένα και κάποια ρέστα λες και παράγγειλες τυλιχτό με χαβιάρι και μαύρες ορχιδέες αντί για τίμιο γύρο με τζατζίκι. Από το σουβλάκι το περιμένουμε κάθε χρόνο να ακριβαίνει, για τη βενζίνη όμως είχαμε μια κρυφή επιθυμία να αρχίσει να πλησιάζει το ευρώ. Μάταια όμως.

Μετά όμως τη σταδιακή άνοδο των τιμών που προκάλεσαν τον αναβρασμό μας, συνειδητοποιήσαμε ότι ακόμα υπάρχουν τίμια «κάστρα» που αντιστέκονται σαν το γεναίο Γαλατικό χωριό, πέντε προϊόντα ή υπηρεσίες συγκεκριμένα που θα μας κάνουν πραγματικά έξαλλους αν μάθουμε όχι απλά ότι ακρίβυναν, αλλά ότι πλέον χρεώνονται. 

 

Νερό από τη βρύση

«Εμφιαλωμένο ή από τη βρύση;»: Ένα ερώτημα που προ Covid-19 για τους περισσότερους έγερνε προς το δεύτερο, σήμερα όμως αν το ύδωρ δεν σου σερβιριστεί με τη σφραγίδα και την ασφάλεια πάνω στο καπάκι, δεν το δέχεσαι και ας χρειαστεί να κάνεις σαματά. Επειδή όμως ζέστη κάνει ακόμα και η δίψα κάποια στιγμή θα «βαρέσει» κόκκινο, το ποτηράκι το νερό από τη βρύση θα το δεχτείς για να επιβιώσεις εάν δεν υπάρχει εναλλακτική.

 

 

Όταν όμως έρθει η λυπητερή και δεις στο λογαριασμό έξτρα χρέωση λόγω νερού τότε οι σταγόνες που έβαλες στον οργανισμό είναι δεδομένο ότι θα εξατμιστούν και η αγαλίαση που νιώθεις θα αντικατασταθεί από αναβασμό. Μέχρι τη μέρα που θα ξεκινήσουν οι πόλεμοι για το νερό, μια τέτοια χρέωση δεν θα περάσει ποτέ.

 

Χαρτοπετσέτες

Είσαι στο μαγαζί ένα βράδυ με το κορίτσι, έχεις απαιτήσεις η βραδιά να είναι μοναδική και μασάς τσίχλα για να μην μυρίζει η αναπνοή σου. Έχεις παραγγείλει ποτό και έχοντας πλέον την αίσθηση της καθαρής ανάσας θες να ξεφορτωθείς την τσίχλα. Αν είσαι ανάγωγος θα την πετάξεις κάτω ή θα την κολλήσεις κάτω από το μπαρ, αν όμως είσαι κύριος θα ρωτήσεις τον μπάρμαν «μπορώ να έχω μια χαρτοπετσέτα παρακαλώ» για να τοποθετήσεις εκεί την τσίχλα και από εκεί αυτή να καταλήξει στον κάλαθι των αχρήστων.

«Βεβαίως» απαντάει ο υπάλληλος του μπαρ, και στη σερβίρει λέγοντάς σου:

«30 λεπτά παρακαλώ».

Αν δεν σκέφτηκες τις χειρότερες βρισιές του κόσμου, ακόμα και αν δεν φταίει ο μπάρμαν αλλά το μαγαζί που τον έβαλε, μάλλον κάτι λάθος πάει με σένα. Άκου εκεί χρέωση για την χαρτοπετσέτα. Μήπως θα μας χρεώσετε και για τα παγάκια μέσα στο τζιν λεμόνι;

 

 

Βρισιές

Εδώ δεν μιλάμε για χρέωση ακριβώς, αλλά για πρόστιμο εξαιτίας κακής συμπεριφοράς. Μια πραγματικότητα που μας την έδειξε κάποτε το «Demolition Man» στην καλή κοινωνία της ταινίας, όπου για κάθε βρισιά που ξεστόμιζες το σύστημα σου έριχνε πρόστιμο και το λιγότερο που προκαλούσε σε μας που το παρακολουθούσαμε ήταν γέλιο. Πολύ γέλιο.

Επειδή όμως εμείς οι άνθρωποι δεν ανήκουμε σε καλή κοινωνία όπως η Sandra Bullock αλλά είμαστε πιο πολύ στο επίπεδο του John Spartan, νομίζω πως σε κάθε κλίση που θα τρώγαμε, επόμενη κίνηση θα ήταν ό, τι έκανε και ο Stallone.

 

 

Καλαμάκια του ποτού

Άλλη μία περίπτωση προϊόντος που οι μαγαζάτορες εκμεταλλεύονται την επιθυμία μας για προστασία από τα μικρόβια και ιδιαίτερα από τον κορονοϊό. Θα είναι μεγάλο πλήγμα στην καρδιά αν συνειδητοποιήσουμε ότι ο καφές μας, το ποτό, η σόδα μας έστω πρέπει να χρεώνεται παραπάνω λόγω του καλαμακίου το οποίο θα τη συνοδεύει. Και σαν να μην φτάνει αυτό, θα πρέπει να σκέφτεσαι πως θα πληρώνεις το κατατιτίς για να πίνεις από τα παπαριασμένα χάρτινα καλαμάκια τα οποία δυστυχώς ήρθαν για να μας διαλύσουν το ρόφημα. Το αντέχεις εσύ αυτό;

Έτσι και μας χρεώνουν και για τα σουβέρ επειδή θα τα βάλουν για πλύσιμο, ας κατέβουμε σε πανελλαδικό συλλαλητήριο.

 

 

Ένα Post στο Instagram

Έτσι και γίνει αυτό, θα πέσει το σύστημα. Η Google θα πάρει φωτιά από τους ανήσυχους χρήστες-influencers-ανθρώπους που λιώνουν για μια φωτογραφία στο Instagram, απλά και μόνο για να μάθουν τις χρεώσεις που επιβάλλει Zuckerberg, ταυτόχρονα όμως θα γίνει η πρώτη μαζική αποχώρηση από ιστοσελίδα στα social media. Το αποτέλεσμα;

 

 

Είναι μεγάλη πιθανότητα το Metaverse να επιστρέψει έστω και για λίγο στις παλιές του δόξες, ωστόσο το γεγονός ότι ανήκει στον υπαίτιο για τη χρέωση φωτογραφίας, τότε δεν αποκλείεται να δούμε το LinkedIn να μετατρέπεται στο νέο καταφύγιο influencers αυτού του κόσμο. Εκτός και αν αναστηθεί το «Hi5» ή το «MySpace», έτσι για να θυμηθούμε τα νιάτα μας.

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved