7 γυναικείες συμπεριφορές πιο ανεξήγητες κι από τις Πύλες του Χαρδαβέλλα

Γιατί μας στήνουν; Τι κάνουν τόση ώρα στο μπάνιο; Γιατί φοβούνται τους φίλους μας;

Τι πάει στραβά κάθε φορά και αργούν στα ραντεβού; Γιατί αργούν τόσο μέσα στο μπάνιο; Γιατί δεν δέχονται καμία ενδυματολογική πρόταση ακόμη και αν σε ρωτούν;

Δεν είναι τρέλα αλλά η καθημερινότητα που ζει ο μέσος άντρας με τις πιο γνωστές παραξενιές των γυναικών στις οποίες δεν δείχνουν να θέλουν να βάλουν μία τελεία.

Πάμε και περαστικά μας. 

1. Γιατί αργείς ΠΑΝΤΑ. Γιατί;

Το καταλαβαίνουμε πως οι γυναίκες χρειάζονται τον χρόνο τους. Όπως καταλαβαίνουμε και ότι μπορεί να συμβεί στον καθένα να καθυστερήσει να ετοιμαστεί. Σε λογικά πλαίσια πάντα γιατί είναι άλλο να την περιμένεις 15 με 20 λεπτά και άλλο 1 ώρα χαζεύοντας την τηλεόραση και βάζοντας στοίχημα με τον εαυτό σου πότε θα ετοιμαστεί. Είναι σπαστικό ρε παιδί μου. Είναι αγένεια. Σου ανεβαίνει το αίμα στο κεφάλι. Ή εναλλακτικά σε παίρνει ο ύπνος στον καναπέ περιμένοντας να τελειώσει. Και δεν υπάρχουν δικαιολογίες. Όταν πιστεύεις πως θ’ αργήσεις, ξεκινάς και ετοιμάζεσαι νωρίτερα. Τόσο απλό. Αλλά όχι, δεν συμβαίνει ποτέ.

 

2. Τι κάνεις μία ώρα μέσα στη μπανιέρα;

Μπριζόλα να βάζαμε στο νερό για μαρινάρισμα, θα είχε λιώσει μέχρι το κόκκαλο. Εντάξει, προφανώς και το μπάνιο έχει τη δική του ιεροτελεστία αλλά πόση ώρα μπορείς να μουλιάσεις στη μπανιέρα; Ή για να το θέσουμε ακόμα καλύτερα, αν έχεις σκοπό να μείνεις με τις ώρες μέσα σε αυτή παρέα με τα έλαια και το γάλα καρύδας, γιατί δεν το κάνεις καλύτερα όταν δεν θα έχεις ραντεβού με το κορόιδο που περιμένει μέσα στο αμάξι;  

3. Γιατί βάφεσαι ρε κοπέλα μου στο αυτοκίνητο;

Αντιστοίχως, αναρωτιόμαστε το γιατί μία γυναίκα που ξόδεψε τουλάχιστον 2 ώρες προετοιμασίας στο μπάνιο, πρέπει να βαφτεί μέσα στο αυτοκίνητο με το πόδι να πατάει σταθερά το γκάζι. Έμεινες 2 ώρες εκεί μέσα, δεν μπορούσες να μείνεις άλλα 10 λεπτά; Ότι τι δηλαδή, θ’ αργούσες; Το βλέμμα μένει καρφωμένο στον καθρέφτη, η μάσκαρα φλερτάρει με τον βολβό του ματιού και, αν δεν μουτζουρωθούν, συνήθως τρακάρουν με το προπορευόμενο όχημα.

 

4. Γιατί έχεις γεμίσει το σπίτι με κεριά;

Αυτή η μάστιγα. Αρωματικά κεριά στο σαλόνι. Στο μπάνιο. Στο υπνοδωμάτιο και στην κουζίνα. Πιο πολλά από ότι βλέπεις στο Άγιο Όρος. Και το σπίτι δεν μυρίζει καλύτερα. Όχι. Ούτε στο απειροελάχιστο. Απλά βρομάει και από ένα σημείο και μετά σε πιάνει το κεφάλι σου από τις μυρωδιές. Με πόσα κεριά θα είναι ευχαριστημένες δηλαδή; Όταν το σπίτι γίνει σαν τον Επιτάφιο της Μεγάλης Παρασκευής;

 

5. Πόσες φορές πρέπει ν’ ακούσεις το «σ’ αγαπώ»;

Αν η εμπειρία μας έχει διδάξει κάτι για την συγκεκριμένη λέξη και τις γυναίκες, είναι αυτό: οι γυναίκες δύσκολα λένε «σ’ αγαπώ» αλλά άπαξ και το κάνουν, θέλουν να το ακούν κάθε ώρα και στιγμή. Μάλλον, θέλουν να το ακούν τόσο συχνά, που αν κάποια στιγμή δεν ανταποκριθείς με τον ίδιο ενθουσιασμό, θα σου πάρει ο διάολος τη μάνα που έβγαλε άντρα. Εκεί κάπου ξεκινούν τα «δεν με θέλεις πια» ή το πιο γνωστό «σου έχει φύγει αυτό που ένιωθες» ή ακόμη και το «έχεις ξενερώσει». Είναι μία χαμένη μάχη ενάντια στο παράπονο, χωρίς απολύτως καμία λογική. Ακόμη και αν το λέγαμε 20 ώρες το 24ωρο, μάλλον δεν θα ήταν ευχαριστημένες.

 TheHangover 700x435

 

6. Γιατί όταν βγαίνω με τους φίλους μου φαντάζεσαι τα χειρότερα;

Ειδικά αυτή την εποχή, έχουμε ανάγκη να περνάμε χρόνο με τους κολλητούς μας. Λίγο η δουλειά, λίγο η κρίση, λίγο οι ευθύνες, μας σπρώχνουν στο να αναζητούμε όλο και περισσότερες στιγμές με τους φίλους μας. Τις περισσότερες φορές, δεν θέλουμε τίποτε άλλο παρά να πιούμε μία μπίρα και να πούμε τα νέα μας. Όμως για κάθε φορά που οργανώνουμε μία τίμια έξοδο μαζί τους, το μυαλό της πάει στο χείριστο σενάριο. Ότι δηλαδή είμαστε περιτριγυρισμένοι με Γιαπωνέζες πόρνες, κάνουμε ναρκωτικά και πίνουμε ένα τόνο ποτό. Και φυσικά συμμετέχουμε όλοι στο ομαδικό όργιο που ακολουθεί. Δεν στο λένε ποτέ ανοιχτά, αλλά πάντα πετούν υπονοούμενα  και είμαστε σίγουροι ότι από τα παραπάνω, τουλάχιστον ένα περνάει σίγουρα από το μυαλό τους.

7. Γιατί με ρωτάς αν σου πάει αφού στο τέλος θα με γειώσεις;

-Αυτό εδώ ή αυτό;
-Το πρώτο.
-Γιατί αυτό τι έχει;
-Δεν έχει κάτι αλλά αν έπρεπε να διαλέξω θα διάλεγα το πρώτο.
-Άρα αυτό δείχνει καλύτερο ενώ το άλλο όχι.
-Όχι δεν λέω αυτό.
-Ε λοιπόν δεν θα γίνει το δικό σου.

Ο παραπάνω διάλογος έχει γίνει τουλάχιστον μία φορά σε όλα τα ζευγάρια της χώρας. Του πλανήτη. Του σύμπαντος. Ίσως και με διάφορες παραλλαγές. Είναι ελάχιστες οι γυναίκες εκεί έξω που θα πιστέψουν ότι η γνώμη σου δηλώνει πράγματι αυτό που πιστεύεις, χωρίς να υπάρχει κάποια μπηχτή ή άλλο κρυφό μήνυμα. Η αιωνίως σωστή απάντηση στο «ποιο προτιμάς;», είναι πως το σώμα της μπορεί να υποστηρίξει και τα δύο. Οτιδήποτε άλλο οδηγεί σε αδιέξοδο.

 

H αλήθεια είναι πως δεν περιμένουμε τίποτα από τα παραπάνω ν' αλλάξει. Είναι απλά μερικά από τα ανεξήγητα «γιατί;» της γυναικείας φύσης και το πιο πιθανό είναι να μην ιδρώσει ούτε το αυτί τους.  



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved