Η κλιματική αλλαγή θα φέρει ανεμοστρόβιλους και πλημμύρες στην Ελλάδα

Είναι η τιμή που πρέπει να πληρώσουμε όλοι μας για το περιβάλλον.

Τόσες καταστροφές και τόσα δεινά που έχει τραβήξει το περιβάλλον από τον άνθρωπο σίγουρα κάποια στιγμή θα είχε κάποιον τρομερό αντίκτυπο στις ζωές μας αλλά και στον τρόπο που ζούμε.

 

 

Οι επιστήμονες εξηγούν πως σε λίγα χρόνια στην Ελλάδα και γενικότερα στην Μεσόγειο θα επικρατήσει ένα άλλο κλίμα με καταστροφές και δυσκολίες.

 

 
 

Οι υγρές αέριες μάζες στην περιοχή του Ισημερινού μεταφέρονται λόγω της ατμοσφαιρικής κυκλοφορίας από τη μια πλευρά προς τον νότιο πόλο και από την άλλη προς τον βόρειο πόλο. Αυτό φυσικά θα έχει τρομερές επιπτώσεις.

 

 
 

Η μεταφορά αυτή περνά πάνω από την έρημο. Καθώς περνάει λοιπόν ο υγρός αέρας πάνω από την έρημο, δημιουργούνται ουσιαστικά πολύ υψηλές διαφορές πίεσης και μεταφέρεται πολύς θερμός αέρας προς τις παράκτιες περιοχές. Εδώ όλοι μας θα δοκιμαστούμε από αυτό που θα ακολουθήσει.

Έτσι, υπάρχει μια αύξηση της συχνότητας και του μεγέθους των καυσώνων στην Αυστραλία περίπου κατά 300% τα τελευταία είκοσι χρόνια. Και στην Ελλάδα επίσης, αλλά και παγκόσμια, υπάρχει σημαντικότατη αύξηση της συχνότητας και του μεγέθους των καυσώνων.

Μπες εδώ για να διαπιστώσεις διεξοδικά τι πρόκειται να συμβεί:



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved