Είναι τελικά καλό που εμείς οι άντρες καθόμαστε τόση ώρα στην τουαλέτα;

Οι απόψεις διίστανται. Ναι εμείς το βλέπουμε σαν διαλογισμό.

Γιατί οι άντρες θέλουν και συνηθίζουν να περνάνε τόσο πολύ ώρα στο μπάνιο; Από πάντα αυτό ήταν απορίας άξιο. Κανονικά πρέπει να μπαίνεις, να κάνεις τη δουλειά σου και να την κάνεις για να συνεχίσεις τη μέρα σου.

 

 

Αλλά όχι, εμείς οι άντρες πρέπει να αράξουμε εκεί μέσα με τις ώρες.

Πρέπει να πάρουμε το περιοδικό μας, το τηλέφωνο μας, την εφημερίδα μας, το βιβλίο, με λίγα λόγια η τουαλέτα για τον άντρα είναι χώρος σχεδόν προσευχής.

 

 
 

Οι άνδρες περνάνε «αφύσικα» πολύ χρόνο στην τουαλέτα. Ναι, είναι αλήθεια, το παραδεχόμαστε. Μάλιστα, σύμφωνα με μια έρευνα που πραγματοποιήθηκε,, το ένα τρίτο των ανδρών στη Βρετανία περνάει πάνω από επτά ώρες τον χρόνο στην τουαλέτα, «απολαμβάνοντας μια ανάπαυλα» και «αποφεύγοντας το στρες».

Δεν είναι ψέμα όμως όλο αυτό μιας και πραγματικά κάτι μας κάνει το μπάνιο. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί όλοι λένε πως δεν είναι καλό να καθόμαστε πολύ ώρα εκεί μέσα από τη στιγμή που μας ηρεμεί και μας κάνει να σκεφτόμαστε καλύτερα. Είναι κάτι σαν διαλογισμός.

 

 
 

Όταν, μάλιστα, οι άντρες ρωτήθηκαν τι έκαναν τόση ώρα, πέρα από το προφανές, το 84% είπαν ότι χαζεύουν στα social media, ενώ το 68% ανέφεραν ότι βλέπουν βίντεο και το 62% ότι διαβάζουν ειδήσεις. Επίσης, διαβάζουν και απαντάνε σε mail και μηνύματα (49%) και βλέπουν σειρά (24%). Κάποιοι είπαν ότι διαβάζουν (14%) και άλλοι ότι τηλεφωνούν (8%).

Δεν είναι δηλαδή πως αυτή η ώρα πάει χαμένη. Ίσα ίσα μας βοηθάει να έρθουμε στα ίσια μας και να σκεφτούμε πιο λογικά.

Δες εδώ μερικά ακόμη δεδομένα γι’ αυτό το συνήθειο μας:



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved