Τι σκαρφίστηκε ο κοντορεβιθούλης του «Lord of the Rings» για να συγκινήσει τον σκηνοθέτη, Peter Jackson.

Το να μπορέσει να πάρει κανείς ρόλο σε ένα franchise-μεγαθήριο, όπως είναι το Lord of the Rings, αναμφίβολα αποτελεί όνειρο ζωής για κάθε ηθοποιό που συμμετέχει στην οντισιόν. Για τον Elijah Wood ωστόσο, το να μπορέσει να κερδίσει τον Peter Jackson προκειμένου να υποδυθεί το δαχτυλιδοκουβαλητή, Frodo Baggins ήταν υπόθεση προσωπική.

Όπως δήλωσε σε συνέντευξή του στο αμερικάνικο GQ, ο άλλοτε Green Street Hooligan επιστράτευσε όλη του τη μαεστρία, μέχρι και φίλους του κινηματογραφιστές προκειμένου να πείσει την παραγωγή ότι αξίζει το ρόλο.

 

Δείτε τους πέντε κορυφαίους ρόλους του Elijah Wood.

«Είχα τρελαθεί με το σενάριο, έπρεπε να κάνω κάτι διαφορετικό προκειμένου να κερδίσω την προσοχή του Peter Jackson», δήλωσε ο Wood, ο οποίος έκανε το αδιανόητο. Έκανε μόνος του, προσωπική οντισιόν και τη βιντεοσκόπησε. Μόνο που δεν ήταν μια προχειροδουλειά.

Προσέλαβε ειδικό δάσκαλο φωνητικών προκειμένου να δουλέψουν στην ειδική διάλεκτο των Χόμπιτ (κουλό) ενώ έβαλε αρκετούς φίλους του να βοηθήσουν σε αυτή τη μίνι παραγωγή ως κομπάρσοι ή σκηνοθέτες.

«Κάναμε γυρίσματα στο Griffith Park όπου γυρίσαμε δύο σκηνές της οντισιόν και μετά άλλη μία στο σπίτι μου» αποκάλυψε ο Wood, δείχνοντας σε όλους ποιο ήταν το πανούργο σχέδιό του για να πετύχει το σκοπό του. Ύστερα από ειδικό μοντάζ, έστειλε την κασέτα (τότε) VHS στα γραφεία της Miramax.

«Κάποια στιγμή έλαβα ένα τηλεφώνημα από τον Peter Jackson. Το όνειρο έμοιαζε να πλησιάζει» θα καταλήξει το alter ego του Frodo Baggins.

Τα υπόλοιπα είναι ιστορία.

 

 
©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved