Όταν δεν υπήρχαν τα ειδικά εφέ το Star Wars γνώριζε τι έπρεπε να κάνει

Κι όμως όλα είναι γυρισμένα πάνω σε ζωγραφικούς πίνακες.

Μπορεί κάποτε να μην υπήρχαν όλα αυτά τα θεαματικά εφέ που βλέπει κανείς στις σημερινές ταινίες του Χόλυγουντ, η σειρά ταινιών όμως Star Wars γνώριζε πολύ καλά τι έπρεπε να κάνει για να φανεί στην οθόνη πέρα από το πιο φανταστικό μέλλον.

 

 

Και πιο συγκεκριμένα οι τρομεροί τεχνικοί παραγωγής που ήξεραν τι σημαίνει οφθαλμαπάτη.

Το κανάλι του YouTube 70sSciFiBoy μοιράστηκε αρχειακό υλικό που δείχνει έναν ζωγράφο να φτιάχνει τους απίστευτους ματ πίνακες σε γυαλί που χρησιμοποιήθηκαν σε σκηνές της ταινίας του 1980 «Ο πόλεμος των άστρων: Επεισόδιο 5 – Η αυτοκρατορία αντεπιτίθεται», αρκετά χρόνια πριν από τη χρήση των σύγχρονων τεχνικών CGI.

 

 
 

Αν αυτό δεν είναι κάτι που τιμάει την ανθρώπινη εφευρετικότητα τότε τι είναι; Οι άνθρωποι έφτιαξαν πάνω σε ζωγραφικούς πίνακες από γυαλί μία ταινία που ακόμη δοξάζεται για τα απίστευτα πλάνα της.

Οι πίνακες φτιάχνονταν με πλεξιγκλάς και λαδομπογιά. Οι καλλιτέχνες χρησιμοποιούσαν υπερμεγέθη πάνελ για να δημιουργήσουν την απαραίτητη λεπτομέρεια που χρειαζόταν η κάμερα για να ξεγελάσει το κοινό όταν η ταινία προβαλλόταν στη μεγάλη οθόνη.

 

 
 

Σήμερα πλέον αυτοί οι πίνακες είναι απόλυτα συλλεκτικοί αν και ακόμη δεν έχουν βγει στην δημοσιότητα. Αυτό το αρχειακό υλικό είναι στην ουσία η πρώτη φορά που το κοινό μαθαίνει πως γυρίστηκε η ταινία.

Δες εδώ μερικά στιγμιότυπα από την ταινία:



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved