Sonny Chiba: Πέθανε ο θρυλικός Hattori Hanzo από το Kill Bill

Στα 82 του χρόνια έφυγε μετά από κορωνοϊό.

Ποιος δεν ξέρει τον θρυλικό Hattori Hanzo από το Kill Bill και το αφεντικό της μαφίας στο Tokyo Drift; Υποθέτω κανείς. Όλοι γνωρίζουμε το ταλέντο αυτού του τρομερού ηθοποιού. Ξέρουμε όμως τις λεπτομέρειες της ζωής του;

Δυστυχώς ο Ιάπωνας θρύλος της μεγάλης οθόνης έχασε χτες τη μάχη με τον κορονοϊό.

 

 

Στην τεράστια και μακρά καριέρα του στη μεγάλη οθόνη συμμετείχε σε πάνω από 100 ταινίες και ήταν ένας από τους πρώτους ιαπωνικής καταγωγής ηθοποιούς που το άστρο τους έλαμψε στο Χόλιγουντ, όταν κυκλοφόρησε η μεταφρασμένη στα αγγλικά εκδοχή του "The Street Fighter" το 1974.

 

 
 

Η καριέρα του στον κινηματογράφο και την τηλεόραση εκτείνεται από τη δεκαετία του 1960 έως τη δεκαετία του 2010. Είχε εμφανιστεί σε αμέτρητες ιαπωνικές ταινίες και δημοφιλείς αμερικανικές παραγωγές.

Έχει μείνει όμως στην ιστορία φυσικά με την θρυλική του εμφάνιση στο Kill Bill του Ταραντίνο, όπου και υποδύεται τον μάστορα των Ιαπωνικών κατάνα, Hattori Hanzo.

 

 
 

Σε πολλές από τις εμφανίσεις του ο Sonny Chiba, ανέδειξε τις εξειδικευμένες ικανότητές του στις πολεμικές τέχνες και συνέχισε να χορογραφεί σκηνές πάλης αργότερα στην καριέρα του. Στην ουσία ήταν και χορευτής αλλά και δάσκαλος πολεμικών τεχνών.

Ένας πολυτάλαντος άνθρωπος λοιπόν ο Sonny Chiba ο οποίος όμως δεν άντεξε το βάρος της νόσου του Covid-19.

Εμείς θα τον θυμόμαστε για πάντα.

Δες εδώ για να δεις σκηνές από τους ρόλους του:



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved