Associated Press Όταν ο Robert Plant πλήρωνε ραδιοφωνικό σταθμό 10.000 δολάρια για να μην παίζει Led Zeppelin

Κι όμως γίνονται και αυτά στην ιστορία της μουσικής.

Άλλοι πληρώνουνε για να τους παίζουν τα τραγούδια στο ράδιο και άλλοι πληρώνουν για να μην ακούσουν ποτέ τα κομμάτια τους ξανά. Αυτό κι αν είναι τρέλα και μία τέτοια τρέλα μόνο στο ροκ εντ ρολ θα μπορούσε να γίνει.

 

 

Ο λόγος για τον τραγουδιστή των Led Zeppelin, Robert Plant ο οποίος κάποτε πλήρωσε ραδιοφωνικό σταθμό για να μην παίζουν τα τραγούδια της μπάντας του.

Ακούγεται κι είναι απίστευτο, αλλά ο άνθρωπος που έγραψε τους στίχους στο τραγούδι ‘Stairway To Heaven’, πλήρωσε το 2002 ένα αμερικάνικο σταθμό για να σταματήσει να παίζει το τραγούδι.

Σε ποιο άλλο είδος μουσικής θα μπορούσε να συμβεί κάτι τέτοιο; Μόνο στο ροκ σίγουρα…

 

 
 

Χωρίς αμφιβολία, το ‘Stairway To Heaven’ είναι ένα από τα πλέον εμβληματικά τραγούδια όχι μόνο του συγκροτήματος αλλά και γενικά της μουσικής αν και πριν μερικά χρόνια έφερε σοβαρά νομικά και οικονομικά προβλήματα στους 2 συνθέτες του και κυρίως στον Jimmy Page που είχε γράψει τη μουσική που βρέθηκε κατηγορούμενος ότι είχε «δανειστεί» τη μελωδία από το ορχηστρικό τραγούδι των Spirit, “Taurus”, σύνθεση του κιθαρίστα Randy California. Μετά από σειρά δικαστηρίων, ο Page αθωώθηκε και η ιστορία έληξε.

 

 
 

Ο σταθμός λέγεται KBOO και καθώς ο Plant πήγαινε βόλτα με το αυτοκίνητο του κάπου στο δυτικό Λος Άντζελες, έπεσε πάνω στον εκφωνητή ο οποίος έλεγε πως αν έστελνε κάποιος μερικά χρήματα για τη στήριξη του σταθμού τότε εκείνος υποσχόταν πως δεν θα έπαιζε ξανά ποτέ το Stairway To Heaven. Ο Plant ενθουσιάστηκε τόσο πολύ που αμέσως πήρε τηλέφωνο και έκανε δωρεά 10.000 δολάρια στο σταθμό.

Φυσικά ο βαθύτερος λόγος που το έκανε αυτό ήταν γιατί ακόμη και ο ίδιος έχει βαρεθεί να ακούει το ίδιο του το κομμάτι και θεώρησε πολύ αστείο το γεγονός πως άκουσε την ίδια άποψη από έναν ραδιοφωνικό παραγωγό.

Δες εδώ μερικές από τις πιο διάσημες στιγμές των Led zeppelin:



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved