Ο Μάθιου Μακόναχι έχει πετάξει τα αποσμητικά του για να μυρίζει «αντρίλα»

Όταν έχεις κλείσει 25 χρόνια ζωής χωρίς αποσμητικό δεν σε ξεπλένει κανένα Όσκαρ. Στην υγειά του άπλυτου.

Θα έχεις καταλάβει μέχρι τώρα στη ζωή σου, ότι υπάρχουν άνθρωποι που τα πάνε καλά με την καθαριότητα και κάποιοι που δεν τα καταφέρνουν και τόσο καλά. Κάποιοι είναι φίλοι σου, κάποιοι είναι συνάδελφοι στο γραφείο, κάποιοι είναι άγνωστοι στο μετρό. Για όλους αυτούς υπάρχουν, κατά καιρούς, διάφορα επίθετα που τους έχει κοτσάρει η κοινωνία και όχι άδικα. Μπίχλες. Βρωμιάρηδες. Δεν πλένονται, δεν βάζουν αποσμητικό και γενικά άντρες και γυναίκες τους αποφεύγουν τρέχοντας. Υπάρχουν εκεί έξω ενώ δεν θα έπρεπε να υπάρχουν.

Πριν προλάβεις να σηκώσεις κάποια σημαία αντίστασης στα αποσμητικά, τα σαμπουάν και τις κολόνιες, να σου πούμε πως αν το κάνεις, θα θεωρηθεί μία από τις πιο ηλίθιες επαναστάσεις που έχεις κάνει ποτέ. Δεν υπάρχει καν ο λόγος από την στιγμή που έχεις πρόσβαση σε αξεσουάρ περιποίησης, να τα πετάξεις στον κάδο λέγοντας «άσε μωρέ δεν τα χρειάζομαι εγώ αυτά». Ναι αλλά τα χρειαζόμαστε εμείς ρε φίλε. Γιατί αν δεν τα βάλεις λιποθυμάμε πιο γρήγορα από τα κορίτσια που έβλεπαν στη σκηνή τους Beatles. Λυπάμαι αλλά δεν πάει έτσι.

 

 

Όλο αυτό, το γράφουμε με αφορμή μία δήλωση του Μάθιου Μακόναχι που ανέφερε ότι έχει να χρησιμοποιήσει αποσμητικό 35 χρόνια. Ο Μάθιου κάνει μόνο μπάνιο -πάλι καλά- αλλά δεν θέλει να χρησιμοποιεί αποσμητικά ώστε να έχει…φυσική μυρωδιά. Αμ έλα που ο ιδρώτας δεν σκέφτεται με τον ίδιο τρόπο. Λέει απλά θα μουσκέψω την περιοχή και οι πόροι σου θα αρχίζουν να εκκρίνουν ένα πράγμα που θα μυρίζει με αποχέτευση. Κερασάκι στην τούρτα ήταν μία δήλωσή του πίσω στο μακρινό 2005 όπου, όταν είχε ψηφιστεί ο πιο Σέξι Άντρας στον Κόσμο από το People, όπου πάλι δήλωνε πως δεν χρησιμοποιεί αποσμητικό γιατί πρέπει να μυρίζει «άντρας».

Αυτό ξέρεις πως το λέμε εμείς στο χωριό μου; Μουσκέτης. Είναι αυτός που ψάχνει δικαιολογίες για να μην κάνει κάτι. Που πιστολιάζει, που βαράει με το μουσκέτο. Ρε συ Μάθιου, αντιλαμβανόμαστε πως η σεξουαλική σου ζωή είναι πολύ πιο πλούσια από την δική μας και λογικά όποια θέλεις την έχεις, αλλά αλήθεια, υπάρχει σοβαρή γυναίκα που της είπες ότι θέλεις να μυρίζεις αντρίλα και δεν έβαλε τα γέλια ρίχνοντάς σου φάσκελο; Είσαι παιδί που γυμνάζεται σωστά; Φαντάζεσαι τους άντρες σε ένα γεμάτο γυμναστήριο να υποστηρίζουν αυτές τις αηδίες που λες; Να έχει τελειώσει ο άλλος μετά από μπάρα, άρσεις θανάτου και καπάκι τρέξιμο στο διάδρομο και με το που να πηγαίνει σπίτι να λέει στη γυναίκα του,  «μωράκι σόρρι, έτσι πρέπει να μυρίζει ο άντρας». Ένα μπανάκι και πολύ σου είναι αν ξαναμυρίσω σε πέντε λεπτά από την ζέστη.

 

 

Τουλάχιστον έχουμε μία κατανόηση, ένα σεβασμό (περίπου δηλαδή) σε όλους εκείνους που μας λένε «βαριέμαι να κάνω τώρα μπάνιο» ή «άσε μας εγώ δεν γουστάρω να πλυθώ τώρα». Δηλαδή και ο Κερτ Κομπέιν και ο Μπομπ Μάρλεϊ δεν χρησιμοποιούσαν κολόνιες και αποσμητικά, αλλά δεν έβγαιναν να λένε στον κόσμο «Μάγκες έτσι είναι η αντρίλα, να είστε περήφανοι όταν μία γυναίκα πέφτει λιπόθυμη από την μπόχα σας». Δηλαδή στα Όσκαρ, πήγαινες χωρίς αποσμητικό; Εκεί που σε πήρε αγκαλιά ο ΝτιΚάπριο για να σε συγχαρεί, με τα δυνατά φώτα και που όλοι σας είχατε ιδρωμένα μέτωπα, δεν είχες βάλει τίποτα; Σας πήγανε και για χορό μετά σωστά; Πρέπει φίλε να έζεχνες σαν στάβλος σε ελληνικό ξερονήσι με 45 βαθμούς θερμοκρασία. Αλλά εκεί δεν σε παίρνει να τα πεις. Γιατί αν έλεγες καμία τέτοια βλακεία τύπου «O άντρας πρέπει να μυρίζει αντρίλα» σε κανέναν Τομ Χάρντι, θα γυρνούσε μέσα στα Όσκαρ να του πει «Ρε άντε πλύσου μην φας καμιά στα μούτρα και τότε δεις τι είναι αντρίλα και τι όχι. Γελοίε».

Για να μην σε πρήζουμε άλλο με αυτή την ασήμαντη είδηση, αλλά ταυτόχρονα σημαντική για την υγιεινή όλων μας, να πούμε αυτό: κανείς δεν μπορεί να σε πιέσει να μην είσαι βρωμιάρης, αλλά τουλάχιστον μην προσπαθείς να το δικαιολογήσεις. Έχουμε ακούσει τόσες βλακείες και δικαιολογίες, όταν η λύση βρίσκεται ένα αποσμητικό μακριά.

Τον Μάθιου ας τον αφήσουμε να κάνει ό,τι θέλει. Ας βγάλει και μανιτάρια στις μασχάλες. Η αντρίλα τον μάρανε…



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved