Άνοιξαν οι κρατήσεις για πτήση στο διάστημα με την Virgin Galactic

Αυτή είναι ίσως η κατάλληλη στιγμή για να εγκαταλείψουμε τον πλανήτη, έστω και για λίγο.

Μετά την πρώτη επιτυχημένη πτήση του Richard Branson ήρθε η σειρά των κοινών θνητών για το δικό τους ταξίδι στις παρυφές της ατμόσφαιρας. Βέβαια όταν λέμε κοινοί θνητοί δεν ακριβολογούμε, καθώς το εισιτήριο για ένα τέτοιο ταξίδι αναμένεται να κοστίζει 450.000 δολάρια. 

 

 

Αυτά είναι τα πρώτα εισιτήρια που θα διατεθούν στο κοινό καθώς έχουν προηγηθεί άλλα 600 τα οποία είχαν προπωληθεί πολύ πριν την έναρξη του προγράμματος. Εκείνοι οι διορατικοί επιβάτες είχαν πάρει το ρίσκο της χρηματοδότησης του εγχειρήματος και θα ταξιδέψουν πληρώνοντας μόνο 200.000 δολάρια.   

 

 

Η Virgin Galactic είναι ήδη πολύ πιο μπροστά από τον ανταγωνισμό στα ιδιωτικά ταξίδια στο διάστημα και φιλοδοξεί με τον καιρό να κάνει όλο και πιο προσιτό το όνειρο του κάθε ανθρώπου να βρεθεί για λίγο εκτός της γήινης πραγματικότητας. 

 

 

Η διαφορά της Virgin Galactic σε σχέση με τη SpaceX και την Blue Origin είναι ότι δεν χρησιμοποιεί πυραύλους και εκτόξευση. Το σκάφος είναι προσδεμένο σε ένα άλλο σκάφος, σαν διαστημικό λεωφορείο και μόλις αυτό φτάσει σε υψόμετρο 15.000 ποδιών, τότε αυτό αποκολλάται και ταξιδεύει προς τα όρια της ατμόσφαιρας. 

Κάπου εκεί οι επιβάτες θα βιώσουν για λίγα λεπτά τις συνθήκες έλλειψης βαρύτητας για να ξεκινήσει αμέσως μετά το ταξίδι της επιστροφής στη Γη. Η κάθοδος περιλαμβάνει τη χρήση αλεξίπτωτου και η προσγείωση θα γίνεται κάπου στην έρημο του New Mexico. 

 

 

Εμείς λέμε να περιμένουμε μερικά χρόνια ακόμα, να λειτουργήσει και ο ανταγωνισμός και να πέσουν λίγο ακόμα οι τιμές.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved