O Jordan Belfort αποκαλύπτει μια πραγματική σκηνή του Wolf of Wall Street

Είναι τόσο εξωφρενικά τα όσα δείχνει αυτή η ταινία που συχνά χρειαζόμαστε την επιβεβαίωση ότι όντως έγιναν όλα αυτά.

Συμβαίνει συχνά με όλες τις ταινίες που έχουν στον υπότιτλό τους τη φράση «βασίζεται σε πραγματικά γεγονότα». Μπορεί για λόγους που έχουν να κάνουν με την προστασία συγκεκριμένων ανθρώπων και για δραματουργικούς λόγους κάποια γεγονότα να μην αποδίδονται όπως έγιναν στην πραγματικότητα. Τότε είναι που ξεκινά το σαφάρι στη wikipedia και οποιαδήποτε άλλη πηγή έχουμε διαθέσιμη για να βρούμε αν όντως έγιναν έτσι τα πράγματα.

 

 

Με το Wolf of Wall Street αυτή η απορία υπάρχει σχεδόν σε κάθε σκηνή. Σε κάθε εξωφρενικό ανδραγάθημα του Jordan Belfort ολοι αναφωνούν «αποκλείεται να έγινε έτσι». Σε μία τέτοια σκηνή έρχεται να δώσει την επιβεβαίωσή του ο ίδιος ο Λύκος ότι έτσι ακριβώς έγιναν τα πράγματα. Η μοναδική αλλαγή είναι ένα γράμμα σε όνομα. 

 

Η επίμαχη σκηνή είναι εκεί που συναντά σε γεύμα ο Belfort τον Donnie Azoff και του προτείνει να συνεργαστούν. Η συζήτηση κράτησε όντως τόσο λίγο και με το που έμαθε ο Azoff ότι ο Belfort έβγαζε 72.000$ πήρε επιτόπου τον ξάδερφό του, για τον οποίο δούλευε μέχρι εκείνη τη στιγμή, και του ανακοίνωσε ότι παραιτείται. Η μοναδική διαφορά με την πραγματική ιστορία είναι το μικρό όνομα του Azoff, αντί για Donnie, λέγεται Danny. 

 

 

O Danny Porush είναι το πραγματικό πρόσωπο πίσω από τον ρόλο του Jonah Hill ως Donnie Azoff. Σε πολλές συνεντεύξεις του έχει διαμαρτυρηθεί πως παρά το γεγονός ότι η ταινία έχει πολλές σκηνές που όντως έγιναν έτσι, ο τρόπος με τον οποίο τον παρουσίασε ο Martin Scorsese, απέχει πολύ από την πραγματικότητα. Φαίνεται όμως ότι η αρχή της συνεργασίας του με τον Jordan Belfort έγινε όντως έτσι.

 

 

Όπως και ο Belfort, έτσι και ο Porush φυλακίστηκε και αυτός με την αποκάλυψη της καλά στημένης απάτης τους. Συνολικά έκατσε στη φυλακή για 39 μήνες με κατηγορίες για απάτη, χειραγώγηση τιμών και ξέπλυμα μαύρου χρήματος.  



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved