ap Ετοιμάζεται νέο ντοκιμαντέρ για τη ζωή του Michael Schumacher

Με τον πολύ λιτό, αλλά περιεκτικό τίτλο, “Schumacher”, το Netflix ετοιμάζει το δικό του αφιέρωμα στον καλύτερο πιλότο της F1 που έχει δει η γενιά μας. 

Το νέο ντοκιμαντέρ έρχεται να δώσει νέο υλικό στο ερώτημα για το αν τελικά ο Michael Schumacher είναι ο καλύτερος πιλότος όλων των εποχών ή όχι. Το μεγάλης διάρκειας ντοκιμαντέρ αναμένεται να κυκλοφορήσει το φθινόπωρο και θα πιάνει το νήμα της καριέρας του Γερμανού άσσου από τα παιδικά του χρόνια και τους αγώνες καρτ.

 

 

Θα φτάνει μέχρι το τέλος της σεζόν του 2004, τότε που ο Schumi κατέκτησε τον 7ο τίτλο του με τη Ferrari και έγραψε το όνομά του με χρυσά γράμματα στην ιστορία του κορυφαίο μηχανοκίνητου αθλήματος. Μια επίδοση που ισοφάρισε μόλις πέρσι ο Lewis Hamilton και ήταν ίσως η αυτή η αφορμή για μια ρετροσπεκτίβα σε μια πορεία που δεν πιστεύαμε ότι την είδαμε σε ζωντανή μετάδοση και σίγουρα δεν πιστέυαμε ότι θα ξαναδούμε.

Παρά το τραγικό του ατύχημα το 2013 όταν έκανε σκι και τη σοβαρή εγκεφαλική βλάβη που έχει υποστεί, κανείς δεν τον έχει ξεχάσει παραμένοντας ακόμα σημείο αναφοράς και μέτρο σύγκρισης για κάθε νεαρό φιλόδοξο πιλότο που θέλει να αφήσει το δικό του στίγμα στη Formula 1. 

 

 

Στο ντοκιμαντέρ θα δούμε υλικό που δεν έχει ξαναπροβληθεί και έχει δοθεί από την οικογένεια του Schumacher. Μπροστά από την κάμερα θα βρεθούν ο αδερφός του Ralf, η σύζυγός του Corinna, αλλά και τα παιδιά του Gina και Mick. Θα μιλήσουν σε πρώτο πρόσωπο μιλώντας για τον Schumi πίσω από τον πολυπρωταθλητή και ψυχρό υπολογιστή που είδαμε στις πίστες. Ειδικά η μαρτυρία του Mick που φιλοδοξεί να βαδίσει στα χνάρια του πατέρα του κάνοντας ντεμπούτο φέτος στη F1 με τη Haas, αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον.

 

 

Θα μιλήσουν επίσης συνεργάτες, μηχανικοί και αντίπαλοι στην πίστα για την εμπειρία τους. Ανάμεσα στα πιο ηχηρά ονόματα είναι αυτά των Hakkinen, Vettel, Coulthard, Todt και Briatore. Στόχος της παραγωγής δεν είναι μόνο να δείξει πόσο μεγάλος αθλητής ήταν ο Schumacher ή αν ήταν όντως ο καλυτερος. Αυτό είναι και ένα ερώτημα που δεν έχει και μεγάλη σημασία καθώς κάθε εποχή έχει τους δικούς ήρωες.

 

 

Ο στόχος των συντελεστών αυτού του ντοκιμαντέρ είναι να δείξει πως ο Schumacher άλλαξε τη Formula 1 μια για πάντα. Ακόμα κι αν κάποιος δεν πιστεύει πως είναι ο καλύτερος, ακόμα κι αν δεν είναι ο αγαπημένος του πιλότος, δεν μπορεί παρά να παραδεχτεί πως η F1 τώρα πια χωρίζεται σε δύο περιόδους, αυτή πριν απο τον Schumacher και σε αυτή μετά από αυτόν. 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved