Οι συμμορίες των Rolex δεν υπάρχουν μόνο στη Μύκονο

Φαίνεται πως τα πολυτελή ρολόγια status symbol είναι στόχος σε όλα τα μέρη που συχνάζουν ευκατάστατοι κύριοι, ακόμα και σε γήπεδα γκολφ.

Η Μύκονος είναι ένα νησί που σφύζει από ζωή τον Αύγουστο οπότε είναι απολύτως λογικό να παράγει ειδήσεις, παρά τη σχετική ρήση του Ουμπέρτο Έκο. Εδώ και 2-3 χρόνια μια από τις πιο μυστηριώδεις υποθέσεις που εκτυλίσσονται στο νησί των ανέμων είναι αυτή τη συμμορίας των Rolex. Δεκάδες τουρίστες καταγγέλλουν πως πέφτουν θύματα ελαφροχέρηδων οι οποίοι τους απαλλάσσουν από το βάρος που έχει πέσει στους καρπούς τους εκμεταλλευόμενοι την πολυκοσμία στα Ματογιάννια, τη Χώρα και όπου αλλού παρατηρείται συνωστισμός στο νησί. 

 

 

Μέχρι τώρα όλοι πίστευαν πως πρόκειται για μια καλά οργανωμένη σπείρα που οργώνει όλο το νησί, όμως οι τελευταίες εξελίξεις δείχνουν πως μπορεί να είναι περισσότερες από μία και να λειτουργούν εντελώς αυτόνομα. Κάτι τέτοιο φαίνεται και από την είδηση που δημοσίευσε η Guardian και αφορά τη δράση μιας παρόμοιας ομάδας που συχνάζει σε βρετανικά γήπεδα του γκολφ.

 

 

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, στόχος είναι παίκτες λίγο μετά τα 70 τους έτη και οι θύτες σε αυτή την περίπτωση γοητευτικές γυναίκες. Με πρόσχημα την υπογραφή κάποιου εγγράφου και μια διαχυτική αγκαλιά ως ένδειξη ευχαρίστησης, μέχρι τώρα έχουν κάνει φτερά τουλάχιστον 14 Rolex. 

 

 

Η αστυνομία αναφέρει πως πρόκειται συνήθως για γυναικες με ανατολικοευρωπαϊκή προφορά και πιθανολογούν πως είναι μέλη ενός μεγαλύτερου κυκλώματος που μεταπωλεί κλεμμένα Rolex με διεθνείς προεκτάσεις. Δεν είναι πλέον μυστικό πως εδώ και μερικά χρόνια η ζήτηση για τα συγκεκριμένα ρολόγια έχει αυξηθεί κατακόρυφα με την ελβετική ωρολογοποιία να αδυνατεί να ανταποκριθεί στη ζήτηση. Η λίστα αναμονής για ένα Submariner μπορεί να φτάσει ή ακόμα και να ξεπεράσει και το εξάμηνο στην αναμονή. 

 

 

Πολλοί είναι αυτοί που μπαίνουν στον πειρασμό να πουλήσουν το ολοκαίνουργιο Rolex τους με το που το αποκτήσουν. Ένα ολοκαίνουργιο Rolex στη μαύρη αγορά κοστίζει ως και 30% περισσότερο από την τιμή λιανικής και η ζήτηση συνεχώς αυξάνεται. Ακόμα περισσότεροι είναι αυτοί που θα αγόραζαν ακόμα κι ένα κλεμμένο γνωρίζοντας ότι είναι κλεμμένο.

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved