«Rambo: First Blood»: Πόσο διαφορετικά θα το έφτιαχνε ο Tarantino;

Μια ιδέα που είπε ο Quentin Tarantino είναι εντελώς διαφορετική από τον Rambo που μας έμαθε ο Sylvester Stallone.

Όπως και να το κάνουμε, John Rambo είναι ένας και θα χρειαστεί να περάσουν πολλά χρόνια για να τολμήσει κάποιος ιερόσυλος σκηνοθέτης να τον επαναφέρει στην επιφάνεια. Πώς να φανταστεί κανείς τον Rambo της καρδιάς μας με άλλο πρόσωπο από εκείνο του Stallone; Τον καταδρομέα –αν και πιο πολύ ταιριάζει το καταστροφέας- από τον Πόλεμο του Βιετνάμ, που επειδή του φέρθηκαν περίεργα οι αστυνομικοί μιας κωμόπολης των ΗΠΑ, αποφάσισε να τους ανατινάξει όλα τα οικοδομικά τετράγωνα;

Rambo είναι ο Stallone και κανένας άλλος.

 

 

Στο μυαλό βέβαια του Tarantino…

Ο ιδιαίτερος σκηνοθέτης, ο μόνος άνθρωπος που μπορεί να παρουσιάσει μια φουλ σπλάτερ ταινία ως υποψήφια για Όσκαρ –ή τουλάχιστον με Οσκαρικές ερμηνείες-, Quentin Tarantino μιλώντας σε ένα podcast ανέφερε μέσα σε όλα ότι αν είχε στα χέρια του την αποστολή να ξαναγράψει το «Rambo: First Blood» θα το έκανε με άλλο τρόπο και διαφορετικούς πρωταγωνιστές.

 

 

Σίγουρα για τον Tarantino o Stallone είναι σημαντικός ηθοποιός αλλά στο μυαλό του τόνισε ότι πιο εύκολα θα έβαζε τον Adam Driver να υποδυθεί τον προβληματισμένο νεαρό που επιστρέφει από τον πόλεμο του Βιετνάμ, ενώ στο ρόλο του κακού σερίφη Teasle δεν θα ήθελε τον αξέχαστο Brian Dennehy αλλά τον Kurt Russell. Επιπλέον τόνισε ότι δεν θα ακολουθούσε τα χνάρια της ταινίας αλλά αυτά του βιβλίου του David Morrell όπου οι διάλογοι μέχρι και η υπόθεση έχουν διαφορετική έκβαση από όσα είδαμε στο πρώτο επεισόδιο του Rambo Franchise.

O Tarantino έχει πει εδώ και χρόνια ότι θα σταματήσει να σκηνοθετεί όταν φτάσει τις 9 ταινίες, έχοντας κάνει μέχρι στιγμής 8 και άπαντες περιμένουν με ανυπομονησία με ποιο φιλμ θα κάνει το φινάλε του στη σκηνοθεσία –αν τελικά το αποφασίσει. Ένα Rambo με τον Tarantino στο τιμόνι θα είχε σίγουρα ενδιαφέρον ωστόσο μάλλον είναι ακόμα νωρίς για να ξαναρχίσει το franchise να έχει ζωή από το ξεκίνημά του.

Μην ξεχνάμε δεν έχει καιρό που βγήκε το Rambo: Last Blood.

 

 


©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved