Έρευνα: Τα αρχαιότερα ζώα στον πλανήτη ίσως να είναι τα σφουγγάρια

Ακούγεται σαν επιστημονική φαντασία αλλά είναι μάλλον αλήθεια.

Η πλανήτης Γη υπάρχει πολλά εκατομμύρια χρόνια και συνεχίζει να υπάρχει και να γυρίζει γύρω από τον άξονα του. Αυτό που εμείς όμως ρωτάμε σαν ανθρώπινα πλάσματα είναι από πότε υπάρχει ζωή σε αυτόν τον πλανήτη. Και τι είδους ζωή ήταν αυτή;

Δες εδώ πως μοιάζουν οι αρχαιότεροι οργανισμοί στον κόσμο:

 

 

Η κρατούσα θεωρία αναφέρει ότι οι πρώτες ζωικές μορφές έκαναν την εμφάνιση τους την Κάμβρια Περίοδο. Μέχρι σήμερα πιστευόταν ότι ένας οργανισμός που ονομάστηκε Ντικινσόνια και έχει ηλικία 570 εκατ. ετών ήταν το πρώτο ζώο αν και κάποιοι ειδικοί υποστηρίζουν ότι ήταν μύκητας.

 

 
 

Αυτό το ζώο, το πρώτο ζώο που εμφανίστηκε στη Γη είναι ίσως απλά ένας οργανισμός που βρισκόταν στα πολύ αρχικά στάδια της ύπαρξης σε σχέση με τον άνθρωπο ή τα θηλαστικά.

Κάποιες μελέτες είχαν υποδείξει τους σπόγγους ως τις πρώτες ζωικές μορφές ζωής που εμφανίστηκαν στον πλανήτη. Με τον όρο σπόγγος χαρακτηρίζεται κάθε στερεή πορώδης μάζα με μεγάλη σχετική απορροφητική ικανότητα που σχηματίζεται κυρίως από θαλάσσια ζωοφυτά. Το φυσικό σφουγγάρι είναι σπόγγος αλλά για οικονομικούς λόγους χρησιμοποιούνται ευρέως εδώ και πολλά χρόνια πλαστικές και άλλες τεχνητές απομιμήσεις σφουγγαριών.

 

 
 

Ο φυσικός σπόγγος δηλαδή που καμιά φορά έχουμε μαζί μας στο μπάνιο για να πλυθούμε, ίσως τελικά να είναι ένα από τα αρχαιότερα πλάσματα πάνω στη Γη.

πηγή

Δες εδώ για να μάθεις κι άλλα σχετικά με τη έρευνα που έγινε:



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved