Ο Cillian Murphy θα μπορούσε να έχει γίνει ο Dark Knight του Nolan

Τον είδαμε σαν Scarecrow, όμως θα μπορούσαμε να τον δούμε και στη θέση του Christian Bale.

H τριλογία του Σκοτεινού Ιππότη από τον Christopher Nolan άλλαξε μια για πάντα τον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβανόμαστε τις ταινίες με υπερήρωες. Ρηχά σενάρια, αστείοι διαλογοι και φανταχτερά κουστούμια ήταν τα βασικά υλικά και το κοινό στο οποίο απευθύνονταν ήταν μάλλον ανήλικο. 

 

 

Για να αλλάξουν όλα αυτά ο Nolan έπρεπε να κάνει έναν πολύ προσεκτικό σχεδιασμό. Η φήμη του Batman δεν ήταν και στα καλύτερά της μετά την τελευταία κινηματογραφική απόπειρα του George Clooney στο Batman & Robin του Joel Schumacher. O επόμενος Batman θα έπρεπε να σηκώσει στους ώμους του το βάρος του ρόλου και ταυτόχρονα να ξεπλύνει τις αμαρτίες του παρελθόντος. Το casting για τον πρωταγωνιστικό ρόλο είχε βαριά ονόματα.

 

 

Για να φτάσουμε τελικά στον Christian Bale, έπρεπε να περάσει ο ρόλος από πολλούς πανάξιους υποψήφιους. Οι πρώτοι που δοκιμάστηκαν και αποκλείστηκαν ήταν οι Jake Gyllenhaal, Josh Hartnett, Joshua Jackson, David Boreanaz και Eion Bailey. Υποψήφιος ήταν και ο Heath Ledger για τον ρόλο, κάτι που δείχνει ότι ο Nolan είχε ήδη αποφασίσει με το ποιους θα δουλέψει, αλλά δεν είχε καταλήξει στο ποιος θα υποδυθεί ποιον. Ο Cillian Murphy ήταν στην τελική φάση μαζί με τον Christian Bale.

 

 

Μιλώντας στο Hollywood Reporter, ο πρωταγωνιστής των Peaky Blinders εκτιμά ότι η επιλογή του Christian Bale για τον ρόλο του σκοτεινού ιππότη ήταν η καλύτερη που θα μπορούσε να γίνει. Βλέποντας το αποτέλεσμα των ταινιών δύσκολα μπορεί να φανταστεί ότι θα υποδυόταν καλύτερα τον Batman o ίδιος. Μπορεί να έφτασε κοντά στην πηγή, αλλά νερό δεν ήπιε και δεν στεναχωριέται καθόλου γι’αυτό.

 

 

Μόνο καλά πράγματα έχει να θυμάται από τη συνεργασία του με τον Nolan υποδυόμενος τον Scarecrow τελικά. Μια συνεργασία που απέκτησε θεμέλια καθώς συνεργάστηκαν και πάλι σε δύο ακόμα επικές ταινίες του Nolan, στο Inception και στο Dunkirk. Μια μακροχρόνια συνεργασία που εξελίχθηκε σε φιλία μεταξύ των δύο αντρών που έχει το δικό της inside joke. Κάθε φορά που ο Nolan πάει να κάνει πρόταση συνεργασίας στον Cillian Murphy, o δεύτερος τον ρωτάει αν και σε αυτή θα πρέπει να φοράει σακούλα στο κεφάλι.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved