Πώς η όπερα μπορεί να σε βοηθήσει με τα συμπτώματα που σου άφησε η Covid-19

Για πολλούς συνανθρώπους μας, η νόσηση έχει συνδεθεί με ταλαιπωρία που κρατάει μήνες και η όπερα ίσως έχει τη λύση.

Οι μακροπρόθεσμες συνέπειες της Covid-19 είναι το μεγάλο πεδίο έρευνας της ιατρικής μετά το εμβόλιο και τα φάρμακα. Κανείς δεν μπορεί να πει με ασφάλεια το πόσο μεγάλη θα είναι η επίπτωσή τους σε βάθος χρόνου στους ασθενείς και ο περιορισμός τους έχει γεννήσει ένα κύμα εναλλακτικών τρόπων για να επιταχυνθεί η πλήρης επαναφορά.

 

 

Το πιο σύνηθες ενοχλητικό σύμπτωμα είναι η δυσκολία στην αναπνοή. Τόσο στην αναπνοή, όσο και στην όσφρηση, και γενικά σε όλες τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ένας οργανισμός σε λειτουργίες που θεωρούμε αυτονόητες, χρειάζεται επανεκπαίδευση. Ναι, πρέπει να μάθεις από την αρχή να μυρίζεις και να αναπνέεις και ειδικά στην αναπνοή υπάρχει μια κατηγορία καλλιτεχνών που η αναπνοή είναι όλη τους η ζωή.

 

 

Οι τραγουδιστές της λυρικής δεν αρκεί να έχουν μόνο καλή φωνή αλλά πρέπει να έχει και μεγάλη διάρκεια. Για να το πετύχουν αυτό έχουν δουλέψει πάρα πολλά χρόνια με την αναπνοή τους. Η επιστράτευση της τέχνης τους έγινε και για έναν ακόμα λόγο, γιατί δεν υπάρχουν παραστάσεις όπερας αυτή τη στιγμή.

 

 

Ένα κοινό πρόγραμμα της όπερας του Los Angeles και της ιατρικής σχολής του UCLA απασχολεί σοπράνο και τενόρους ως καθηγητές αναπνοής. Η βοήθειά τους δεν είναι μόνο φυσική, αλλά και ψυχολογική. Με μια άκρως ψυχαγωγική μέθοδο θεραπείας τα αποτελέσματα έρχονται πιο γρήγορα και φτιάχνει το κέφι των ασθενών.

 

 

Πολλοί από τους συμμετέχοντες είχαν για πρώτη φορά να γνωρίσουν την ομορφιά της όπερας, ενός είδους θεάματος που έμενε για καιρό στην αφάνεια για λόγους ελιτισμού και σνομπισμού. Η όπερα είναι ένα θέαμα που απευθύνεται στις πλατιές λαϊκές μάζες και είναι κρίμα που αυτό έγινε αντιληπτό με αφορμή τις τραγικές συνέπειες μιας πανδημίας.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved