Με τη Monopoly “The Sopranos” θα γίνεις σίγουρα το αφεντικό της παρέας

Αν με την κλασική Monopoly τσακώνεσαι με τους φίλους σου, με αυτή δεν ξέρουμε τι μπορεί να συμβεί.

Το ότι οι Sopranos είναι μία από τις πιο επιδραστικές σειρές στην ιστορία της τηλεόρασης δεν αποτελεί είδηση. Η είδηση είναι το βαθύ πολιτιστικό αποτύπωμα της σειράς που παραμένει ολόφρεσκο ακόμα κι αν το τελευταίο επεισόδιο προβλήθηκε το 2007. Από τότε, κάθε σειρά που σέβεται τον εαυτό της και θέλει να αποτινάξει από πάνω της τη ρετσινιά του ελαφρού τηλεοπτικού προγράμματος, οφείλει να έχει λίγο Tony Soprano μέσα της.  Από το Mad Men μέχρι το Breaking Bad, αυτή είναι η πια η ποιοτική τηλεόραση. 

 

 

Η δίψα του κοινού για sequel και reunion παρέμεινε άσβεστη όλα αυτά τα χρόνια και τελικά ικανοποιήθηκε σε μεγάλο βαθμό με ένα prequel. Το The Many Saints of Newark είναι προ των πυλών με τον γιο του James Gandolfini, Michael να υποδύεται τον νεαρό Tony Soprano στα πρώτα του βήματα στο οργανωμένο έγκλημα. Ίσως η ιδανικότερη αφορμή για ένα επιτραπέζιο παιχνίδι αφιερωμένο στους Sopranos για μια σωστή ανασκόπηση μέχρι την πρεμιέρα.

 

 

Όχι ένα οποιοδήποτε επιτραπέζιο, αλλά των βασιλιά των επιτραπέζιων, τη Monopoly. H έκδοση Sopranos της Monopoly δεν έχει απλά μερικές αλλαγές σε ονόματα οδών όπως έχουμε συνηθίσει σε άλλες special εκδόσεις, αλλά έχει αλλάξει και η παραμικρή λεπτομέρεια ώστε να προσαρμοστεί στο New jersey των Sopranos.

 

 

Όλες οι ιδιοκτησίες έχουν ονόματα από τοποθεσίες της σειράς όπως το σπίτι του Tony, το Bada Bin και το Satriale’s. Τα σπίτια έχουν γίνει stashes και τα ξενοδοχεία contrabands. Φυσικά τα πρόστιμα έχουν γίνει μερίδια αφεντικού και έξοδα προστασίας και το καλύτερο είναι που οι αποφάσεις και εντολές έχουν μετονομαστεί σε κάρτες AYY! και OHH! οι οποίες ήδη ηχούν στο κεφάλι μας με τη φωνή του Pauli. 

 

 

Εντελώς custom είναι και τα πιόνια τα οποία αντλούν έμπνευση από αντικείμενα που ανήκουν σε χαρακτήρες της σειράς όπως η σκουπιδιάρα, η μασκότ γουρούνι του Satriale και η καρέκλα της ψυχιάτρου Melfi. Όπως αναμενόταν το μοναδικό που παρέμεινε ίδιο με την κλασική Monopoly είναι το «Πήγαινε στη φυλακή», ίσως σε αυτή την έκδοση έχει και περισσότερο νόημα εδώ που τα λέμε. 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved