Οι παραλίες της Αγγλίας γέμισαν με μισό εκατομμύριο ανθρώπους και τόνους από σκουπίδια

Όχι ότι καλύτερο με τη θερμοκρασία να έχει σπάσει τα θερμόμετρα.

Ναι οι Άγγλοι μπορεί να φημίζονται για την ακρίβεια τους στην ώρα αλλά δεν τα πάνε τελικά και τόσο καλά με το περιβάλλον. Μισό εκατομμύριο Άγγλοι κατέκλυσαν τις παραλίες της Νότιας Αγγλίας και ιδιαίτερα εκείνων της πόλης Μπράιτον…και πιο ήταν το αποτέλεσμα; Μα φυσικά να αφήσουν όλα τους τα σκουπίδια στη μέση της παραλίας. Κι όχι μόνο στη μέση αλλά για την ακρίβεια παντού.

 

 

Η ντροπή είναι τεράστια όταν κοιτάει κανείς αυτές τις εικόνες. Πραγματικά δεν μπορούμε να διανοηθούμε τι άνθρωποι υπάρχουν στον κόσμο. Δηλαδή δεν υπήρχε ένας που να πήρε τα σκουπίδια του από την άμμο; Τουλάχιστον από τις φωτογραφίες έτσι φαίνεται.

 

 
 

Το περιβάλλον δεν είναι στα καλύτερα του και σίγουρα τα σκουπίδια από μισό εκατομμύριο ανθρώπους σε μία παραλία δεν είναι αυτό που λέμε περιβαλλοντική συνείδηση έτσι; Μα γιατί όμως; Πραγματικά είναι τόσο κρίμα να βλέπεις αυτό το θέαμα. 

 

Οι τοπικές αρχές του Μπόρνμουθ, στη νότια ακτή της Αγγλίας, δήλωσαν "σοκαρισμένες" από τις σκηνές στις παραλίες καθώς η προσέλευση χιλιάδων πολιτών προκάλεσε κυκλοφοριακή συμφόρηση στην περιοχή, ενώ σημειώθηκαν πολλά περιστατικά παράνομης στάθμευσης, αντικοινωνικής συμπεριφορά, συμπεριλαμβανομένων καβγάδων λόγω υπερβολικής κατανάλωσης αλκοόλ και σωροί από σκουπίδια βρίσκονταν στο τέλος της ημέρας στις παραλίες.

 

 
 

Σπασμένα γυαλιά, πλαστικές σακούλες και άδεια μπουκάλια, βρίσκονται παντού πεταμένα στην ακτή. Η παραλία κάθε πρωί, γεμίζει με τουρίστες και Άγγλους, οι οποίοι αφού κάνουν το μπάνιο τους, μετά ξεχνούν να μαζέψουν τα σκουπίδια. Κι όχι απλά ξεχνούν να τα μαζέψουν αλλά είναι λες και το κάνουν επίτηδες και πετάνε ακόμη περισσότερα.

 

 

Δεν γνωρίζουμε που θα φτάσει αυτή η κατάσταση αλλά σίγουρα κάτι πρέπει να γίνει. Κι όχι μόνο στην Αγγλία αλλά σε ολόκληρο τον κόσμο. Ρίξε μια ματιά στους σκουπιδότοπους της Τζακάρτα και θα καταλάβεις τι εννοούμε.

Δες εδώ τις εικόνες της ντροπής στην Αγγλία:



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved