Ο Jeff Bezos πετάει για το διάστημα και εμείς μαζί του

Μπορεί ο Richard Branson να του έκλεψε τη μπουκιά από το στόμα με την πρωτιά του πριν από λίγες μέρες, όμως αυτό δεν μειώνει σε τίποτα το επίτευγμα του Bezos.

Μετά τη βόλτα του από τα ελληνικά νησιά και τις στάσεις του σε Αντίπαρο και Σίφνο για φρέσκο ψαράκι, ο συνταξιούχος πλέον Jeff Bezos πρόκειται να αντιμετωπίσει τη μεγαλύτερη πρόκληση της ζωής του και την υλοποίηση του ονείρου κάθε παιδιού.

Το Blue Origin αναμένεται να ξεκινήσει το ταξίδι του για το διάστημα εντός ολίγων λεπτών και στο παρακάτω βίντεο μπορείτε να δείτε σε live streaming την πτήση του.

 

 

Η κάψουλα βρίσκεται στην κορυφή του πυραύλου New Shepherd και εκτός από τον διάσημο δισεκατομμυριούχο θα φιλοξενήσει τον αδερφό του Mark, τη γυναίκα πρωτοπόρο στην αεροναυπηγική Wally Fank και τον 18χρονο Ολλανδό Oliver Daemen. Μπορεί ο Bezos να μην έσπασε το ρεκόρ του πρώτου ιδιώτη στο διάστημα, όμως ο Daemen θα σπάσει αυτό του νεότερου ανθρώπου που θα βρεθεί στο διάστημα.

 

 

Όπως και η SpaceX και η Virgin Atlantic, έτσι και τα σκάφη της Blue Origin εγκαινιάζουν την εποχή των επαναχρησιμοποιούμενων σκαφών που πρόκειται να μειώσουν κατά πολύ το κόστος των διαστημικών αποστολών στο άμεσο μέλλον. Η βασική διαφορά του σκάφους που θα επιβαίνει ο Jeff Bezos, είναι ότι δεν θα υπάρχει κάποιος κυβερνήτης στην κάψουλα. Όλη η πτήση θα ελέγχεται από τη Γη, από την εκτόξευση μέχρι την προσγείωση, καλή επιτυχία τους ευχόμαστε.    

 

Η πτήση της Blue Origin οπως μεταδόθηκε ζωντανά


©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved