Χαλκιδική: Πώς να κάνεις μπάνιο με τόσες μέδουσες δίπλα σου;

Είχαν να εμφανιστούν 40 χρόνια και τώρα γύρισαν.

Το ελληνικό καλοκαίρι είναι στα κέφια του και ο κόσμος έχει λιώσει από τη ζέστη. Οι πόλεις είναι καμίνια και όλοι μας θέλουμε να πάμε σε μία παραλία και να δροσιστούμε έστω και για λίγες ώρες. Τι γίνεται όμως αν δίπλα σου ξαφνικά εμφανιστεί μία τρομακτική τοξική μέδουσα; Εκεί τι κάνεις φίλε μου;

 

 

Περίπου 40 χρόνια είχαν να εμφανιστούν οι τοξικές μέδουσες στη Χαλκιδική, προκαλώντας αναστάτωση στους λουόμενους. Μοιάζει με εφιάλτη αλλά δεν είναι, είναι αλήθεια. Μοιάζει σαν κακό σενάριο για ταινία τρόμου αλλά όχι είναι πραγματικότητα και έγινε δίπλα μας.

 

 
 

Εκτιμάται ότι οι εν λόγω μέδουσες ανήκουν στο είδος πελάτζια νοκτιλούκα ή στο χρυσάνθεα. Ειδικά το πρώτο είδος είναι ιδιαίτερα τοξικό καθώς ρίχνουν τις τοξίνες για να σκοτώσουν το ζωοπλαγκτόν που τρέφονται.

 

 
 

Τι θα γίνει όμως αν πέσεις πάνω σε αυτό το μίνι τέρας της θάλασσας; Δεν μοιάζει και πολύ καλό ε; Σίγουρα κανείς δεν θα ήθελε κάτι τέτοιο να του συμβεί. Οι ειδικοί πάντως εκτιμούν ότι οι βόρειοι άνεμοι θα «παρασύρουν» τις μέδουσες εκτός Χαλκιδικής.

Πάλι καλά που φυσάει και το μελτέμι του Ιουλίου και τις παρασύρει μακριά μας. Ναι με έχει τσιμπήσει μέδουσα όταν ήμουν παιδί και δεν είναι καθόλου ευχάριστο αίσθημα. Σίγουρα πονάει πολύ.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved