Η πρώτη επίσκεψη στην τουαλέτα μετά από μπίρες δεν φέρνει και τις επόμενες

Ένας από τους παλιότερους μύθους της άφθονης μπιροποσίας καταρρέει. Ελπίζουμε η επόμενη κατάρριψη να αφορά το μπυροκοίλι. 

Την ιστορία την ξέρουμε όλοι, μετά από μερικές μπύρες με το που πας για πρώτη φορά τουαλέτα, θέλεις να πηγαίνεις συνέχεια. Οι υποστηρικτές αυτής της θεωρίας λένε πως αν κρατιέσαι σαν καμήλα όσο περισσότερο μπορείς τότε δεν φτάνεις σε αυτό σημείο και δεν χρειάζεται να πηγαίνεις κάθε πέντε λεπτά στο WC. Μόνο που τελικά όλο αυτό είναι ένα παραμύθι.

 

 

Σύμφωνα με μελέτη της ουρολογικής κλινικής της Cleveland Clinic, το πόσο συχνά πηγαίνεις στην τουαλέτα επηρεάζεται μόνο από το πόσο πίνεις. Η ουροδόχος κύστη έχει χωρητικότητα 350 ml. Κάθε φορά που αυτή γεμίζει πρέπει να αδειάσει. Τα αλκοολούχα ποτά επιταχύνουν αυτή τη διαδικασία με δύο τρόπους. Αρχικά είναι διουρητικά με συνέπεια να κάνουν το σώμα σου να παράγει περισσότερα ούρα από ότι συνήθως. Επίσης το αλκοόλ ερεθίζει την κύστη ενισχύοντας την επιθυμία για ούρηση.

 

 

Η ψευδαίσθηση ότι μετά την πρώτη επίσκεψη πας πιο συχνά οφείλεται στη δράση του αλκοόλ στον οργανισμό. Η κατανάλωση αλκοόλ αναστέλλει τη δράση της αντιδιουρητικής ορμόνης ADH. Το μόνο που συμβαίνει στο σώμα σου ότι ακολουθεί το πως πίνεις και αυτό που νομίζεις ως σημείο που πας πιο συχνά στην τουαλέτα είναι απλά η αναστολή της ADH που δεν εξαρτάται από το πόσες φορές έχεις ουρήσει νωρίτερα.

 

 

Συνεπώς αν το άγχος σου είναι η συχνουρία, τότε δεν έχεις παρά να αρχίσεις να πίνεις λίγοτερο. Το να πίνεις νερό ανάμεσα στα ποτά επίσης βοηθάει, όπως βοηθάει και σε πολλά άλλα. Αυτό που σίγουρα δεν πρέπει να κάνεις είναι να τα κρατάς. Εκτός από το ότι δεν πρόκειται να γλιτώσεις από κάποια επίσκεψη στην τουαλέτα, αυξάνεις τον κίνδυνο της ουρολοίμωξης ή κάποιας άλλης σχετικής πάθησης του ουροποιητικού.  

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved