Στην Κορέα ρίχνουν το beat στα γυμναστήρια λόγω πανδημίας

Ηλεκτρονική μουσική και αερόβια άσκηση πάνε μαζί, όμως στην Κορέα φοβούνται ότι αυτό φέρνει έξαρση της Covid-19.

Η ομαλή επαναλειτουργία των γυμναστηρίων φαίνεται πως είναι μια από τις μεγαλύτερες σπαζοκεφαλιές της σταδιακής άρσης των περιοριστικών μέτρων, κάτι που δεν συμβαίνει μόνο στην Ελλάδα όπως φαίνεται. Στην Κορέα πιστεύουν πως εκτός από αποστάσεις, μάσκες, τεστ και λοιπά μέτρα αυτοπροστασίας, πρέπει να μπει ένα φρένο και στη μουσική.

 

 

Σύμφωνα με το κορεατικό υπουργείο υγείας, η μουσική με ρυθμό άνω των 120 BPM προκαλεί πιο γρήγορη αναπνοή και μεγαλύτερη εφίδρωση, στοιχεία που κάνουν πιο εύκολη τη διασπορά του κορονοϊού. Αυτό σημαίνει πως οποιαδήποτε μουσική με ρυθμό μεγαλύτερο των 120 BPM θα απαγορεύεται στο εξής κατά τη διάρκεια των ασκήσεων αερόβιας γυμναστικής και spinning. 

Για το ίδιο θεσπίστηκε και όριο ταχύτητας στον διάδρομο. Κανείς Κορεάτης δεν θα μπορεί να τρέξει με ταχύτητα μεγαλύτερη των 6 χιλιομέτρων την ώρα στους διαδρόμους των γυμναστηρίων για να μην λαχανιάζει και διασπείρει τον ιό.

 

 

Οι περισσότεροι Κορεάτες αντιδρούν σε αυτά τα μέτρα και τα χαρακτηρίζουν γελοία και πρακτικά ανεφάρμοστα. Από τη μία η ζωηρή μουσική σαν την K-Pop είναι δομικό στοιχείο της αερόβιας άσκησης καθώς δίνει κίνητρο στους ασκούμενους να κρατούν έναν καλό ρυθμό. Η πτώση του ρυθμού θα κάνει την άσκηση λιγότερο αποτελεσματική και πολλοί θα αναγκαστούν να κάτσουν περισσότερη ώρα στο γυμναστήριο ακυρώνοντας το όποιο όφελος από την πτώση του ρυθμού του beat. 

 

 

Από την άλλη οι υπεύθυνοι των γυμναστηρίων υποστηρίζουν πως η απαγόρευση της «γρήγορης» μουσικής δεν έχει κανένα νόημα γιατί οι περισσότεροι αθλούμενοι ακούν τη μουσική της επιλογής τους με ακουστικά και φορητές συσκευές. Εκεί δεν μπορεί να υπάρξει κανένας έλεγχος και σε καμία περίπτωση οι γυμναστές δεν θα μπορούν να τραβούν τα ακουστικά για να ελέγχουν τη μουσική. 

Τελικά όλες οι χώρες αντιμετωπίζουν τα δικά τους παράδοξα και ανεφάρμοστα μέτρα, έτσι για να μην νομίζουμε ότι μόνο στην Ελλάδα συμβαίνουν αυτά.

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved