Μας ενδιαφέρει τελικά αν ο Richard Branson «πάτησε» στο διάστημα ή μήπως όχι;

Η μάχη των μεγιστάνων του διαστήματος μόλις ξεκίνησε κι εμείς αναρωτιόμαστε...

Ο Τζεφ Μπέζος και ο Ρίτσαρντ Μπράνσον της πάλαι ποτέ Virgin έχουνε κηρύξει πόλεμο ο ένας στον άλλο και κονταροχτυπιούνται για το ποιος θα φτάσει τελικά πρώτος στο διάστημα. Ο Μπράνσον έκανε πρώτος την απόπειρα αλλά ακόμη κανείς δεν είναι σίγουρος αν όντως έπιασε διάστημα με το σκάφος του. Ο Μπέζος της Αmazon τον αμφισβητεί ανοιχτά και ξάστερα.

Ο πόλεμος των δισεκατομμυριούχων για την κατάκτηση του διαστήματος έχει μάλλον ξεκινήσει, το ζήτημα είναι βέβαια αν ενδιαφέρει και κανέναν από εμάς τους κοινούς θνητούς εκεί έξω.

 

 

Την Κυριακή ο Ρίτσαρντ Μπράνσον, 70 ετών, έκανε ένα παιδικό του όνειρο πραγματικότητα. Ταξίδεψε και «άγγιξε» έστω και για λίγο ακόμη και οριακά, το διάστημα. Έκανε την πρώτη πτήση επιβατών στο διάστημα, ύστερα από χρόνια ερευνών και αποτυχημένων προσπαθειών. Ακόμη και αυτή η πτήση, ξεκίνησε με «αναποδιές».

 

 
 

Χμ, εντάξει, το παιχνίδι των μεγιστάνων μπορεί να έχει ένα ενδιαφέρον από εντελώς κοινωνιολογική άποψη από την άλλη δεν έχει κανένα ενδιαφέρον…από την ίδια ακριβώς κοινωνιολογική σκοπιά.

Με λίγα λόγια…ποιος ακριβώς νοιάζεται αν ένα μάτσο τύποι που δεν έχουν ιδέα πόσα χρήματα έχουν στις τράπεζες (και στην ουσία ελέγχουν την παγκόσμια οικονομία) φτάσουν ή όχι στο διάστημα; Πραγματικά εμένα προσωπικά με αφήνει παγερά αδιάφορο.

Ας δούμε όμως λίγο τι ακριβώς έγινε…έτσι για την ιστορία και μόνο, ίσως και για το γέλιο που θα ακολουθήσει…

 

 
 

Η έναρξη της πτήσης του Μπράνσον καθυστέρησε 90 λεπτά λόγω καιρικών συνθηκών. Έφτασε 86 χιλιόμετρα πάνω από το Νέο Μεξικό δίνοντας την ευκαιρία να το βλέπει εκατομμύρια κόσμος από όλο τον πλανήτη ζωντανά στην οθόνη του. Σαν ένας ροκ σταρ, περίπου μια ώρα μετά, προσγειώθηκε πίσω στη γη. Νωρίτερα, τον είχε επισκεφθεί ο Elon Musk ώστε να του ευχηθεί καλό ταξίδι και να παρακολουθήσει το ιστορικό αυτό ταξίδι.

Και κάπου εδώ μπαίνει και ο μίστερ Άμαζον, Μπέζος, ο οποίος δήλωσε πως ετοιμάζει να κάνει το ίδιο ακριβώς ταξίδι και πρόκειται μάλιστα να ξεπεράσει το όριο των 100 χιλιομέτρων…χμμμ…εγώ γιατί νιώθω σαν να με δουλεύουνε πάλι;

Τι να πούμε, μακάρι να φτάσουνε όλοι στο διάστημα, αγκαλιά με τον Elon Musk κι ας χορέψουνε κι ένα ζεμπέκικο στη Σελήνη…ποσώς με ενδιαφέρει…

Δες ποιοι είναι οι μοντέρνοι «πολέμαρχοι» του διαστήματος:



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved