Tότε που o Danny Trejo υπνωτίστηκε στη φυλακή από τον Charles Manson

O Machete είναι σκληρός, αλλά όχι τόσο σκληρός όσο έπρεπε απέναντι στον πιο δαιμονικό κατάδικο όλων των εποχών.

Ελάχιστοι ηθοποιοί μπορούν διηγηθούν την ιστορία της ζωής τους και να είναι πιο συναρπαστική από τους ρόλους που υποδύθηκαν. Ο Danny Trejo είναι ένας από αυτούς και αυτό δεν αφορά μόνο τη δόση αλήθειας που έχουν ρόλοι του εγκληματία με βάση το παρελθόν του. Το πιο σπουδαίο με τον πιο καλό κακό είναι ότι βγήκε νικητής από μια ζωή που τον ηθελε καταδικασμένο για πάντα. Σίγουρα μια ζωή για την οποία έπρεπε να γραφτεί ένα βιβλίο και τελικά έγινε. Η αυτοβιογραφία του Danny Trejo είναι το καλύτερο σενάριο που θα μπορούσε να υπάρξει με πρωταγωνιστή τον ίδιο.

 

 

Στο βιβλίο του υπάρχει πλήθος συμπρωταγωνιστών και ανάμεσά τους ξεχωρίζει ο Charles Manson. To 1961 ήταν «συγκάτοικοι» στις φυλακές του Los Angeles και ο Manson ήταν το φτηνό ναρκωτικό των φυλακών. Όσοι δεν είχαν πρόσβαση σε ναρκωτικά ζητούσαν από τον άρχοντα της χειραγώγησης να τους υπνωτίσει για να κάνουν «κεφάλι». Στην αρχή ο μικροκαμωμένος κατάδικος με το σχοινί αντί για ζώνη στο φαρδύ παντελόνι του ενέπνευσε αισθήματα λύπης και αλληλεγγύης στον Danny Trejo και θεώρησε ότι χρειαζόταν προστασία από τους πιο μεγαλόσωμους και σκληρούς κατάδικους. Πόσο άδικο είχε.

 

Μην έχοντας τίποτα να χάσει δοκίμασε να υπνωτιστεί. Ο Manson ξεκίνησε υποσχόμενος ότι θα τον κάνει να νιώσει όπως όταν έκανε χρήση ινδικής κάνναβης και ηρωίνης και πριν καν τελειώσει τα λόγια του υπνωτισμού του, ο Trejo ένιωσε τις φλέβες του να ζεσταίνονται όπως όταν έκανε ηρωίνη. Ο Trejo περιγράφει την εμπειρία του ως μια από τις πιο τρομακτικές της ζωής του και είναι βέβαιος πως αν ο Manson δεν ήταν εγκληματίας καρίερας, θα ήταν σίγουρα ένας από τους πιο επιδραστικούς υπνωτιστές και πνευματικούς ηγέτες. 

 

 

Είναι μια μικρή μόνο ιστορία που ρίχνει φως στην υπόθεση του Charles Manson και εξηγεί το πώς κατάφερε να πείσει τα μέλη της οργάνωσής του να διαπράξουν ένα από πιο ειδεχθή εγκλήματα της σύγχρονης ιστορίας. Λίγα χρόνια μετά από την γνωριμία με τον Trejo αποφυλακίστηκε και έστησε την ομάδα των οπαδών του, γνωστή πια ως Manson Family. Παρά το ότι ο ίδιος δεν σκότωσε κανέναν, το δικαστήριο κατάλαβε το πόσο ισχυρή ήταν η δύναμη της πειθούς του και καταδικάστηκε σε ισόβια για το μακελειό που κόστισε τη ζωή σε 7 ανθρώπους, ανάμεσά τους και η έγκυος Sharon Tate

 

 

To βίβλιο από μόνο του είναι μια τρομερή ιστορία ενός ανθρώπου που κατάφερε να σωφρονιστεί μετά από συχνές επισκέψεις σε φυλακές και μάλιστα μερικές από τις πιο ζόρικες όπως το San Quentin και το Foslom. Ξεπέρασε την εξάρτησή του από την ηρωίνη και ανακάλυψε τον διαλογισμό στην απομόνωση. Όμως ο Trejo δεν έμεινε εκεί και δεν αρκέστηκε στο να γίνει καρικατούρα του παλιού του αυτού ως καρατερίστας του Hollywood. Συνέχισε να επισκέπτεται φυλακές και να παλεύει για τον σωφρωνισμό των κρατουμένων και την ομαλή επανένταξή τους στην κοινωνία. Αν το κατάφερε αυτός, μπορούν να το καταφέρουν κι άλλοι, εδώ γλίτωσε από τον Charles Manson



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved