Τα memes του Dom Toretto ρίχνουν το internet όπως το F9 το box office

H λέξη familia ακούγεται πιο συχνά από ποτέ στο F9 και αυτή ήταν μια καλή αφορμή για να ξεσαλώσει ο κόσμος στα social media.

Αναζητώντας μια χαραμάδα επιστροφής στην κανονικότητα, εκείνης της μακρινής εποχής χωρίς πανδημία, το νέο Fast and Furious είναι αυτό που χρειαζόμασταν. Το ένατο επεισόδιο της οικογένειας του Dom Toretto δεν το είχαμε ανάγκη μόνο σαν ταινία, αλλά και για τον θόρυβο που δημιουργεί ως πολιτιστικό φαινόμενο. Ναι, για κάποιους είναι ακόμα μια ταινία με κάγκουρες που τρέχουν με φτιαγμένα αμάξια, αλλά ούτε αυτοί δεν μπορούν να εμποδίσουν την αναγνώριση του Fast and Furious ως σημαντικό κεφάλαιο της σύγχρονης ποπ κουλτούρας.

 

 

Το F9 ξεπέρασε τα 500 εκατομμύρια δολάρια σε εισπράξεις και συνεχίζει ακάθεκτο κι αν αυτό δεν είναι σημάδι επιστροφής στην κανονικότητα, τότε είναι σίγουρα τα memes που πλημμύρισαν το feed μας. Το F9 το είδαν όλοι και κάποιοι το είδαν πάρα πολύ προσεκτικά, σαν σινεφίλ. Αυτοί μέτρησαν την αναφορά της λέξης “familia” από τα χείλη του Vin Diesel 7 φορές στην τελευταία ταινία, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των αναφορών στις 51 για ολόκληρο το franchise. 

 

 

Οι εμμονές των πρωταγωνιστών είναι και εμμονές του κοινού και η λέξη familia ήταν μοιραίο να πρωταγωνιστήσει στο σουρεαλιστικό σύμπαν των memes. Έχοντας σώσει τη familia του από κάθε πιθανό εχθρό στο F9, ήρθε η ώρα να τη σώσει και από κάθε απίθανο. Από τον Darth Vader μέχρι τους δεινόσαυρους του Jurassic Park, κανείς δεν μπορεί να πειράξει τη familia του Vin Diesel και να μην προκαλέσει την ιερή του οργή. 

 

 

Το θέμα με τα memes που αφορούν το Fast and Furious είναι ότι δεν σε κουράζουν, όσο κι αν το παραξηλώνουν διαλύοντας κάθε νοηματικό και φυσικό κανόνα. Αν ο Dom Toretto μπορεί να κάνει το αυτοκίνητό του να πετάει, τότε δεν είναι και τόσο απίθανο να κυνηγάει Pokemon στο F10. Δεν θα μας πείραζε καθόλου να το δούμε αυτό, αρκεί να δούμε για άλλη μια φορά τον Dom να υπερασπίζεται τη familia μέχρις εσχάτων. Ελπίζουμε οι σεναριογράφοι να κρατούν σημειώσεις από τα memes σε περίπτωση που τους βρει κάποιο writer’s block.

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved