Πώς θα καταλάβετε στη στιγμή αν είστε αφυδατωμένοι και πρέπει να πιείτε νερό

Το viral tik tok ενός γιατρού αποκαλύπτει αν το δέρμα μας χρειάζεται ενυδάτωση με μόνο ένα «τσίμπημα»

Όλοι ξέρουμε ότι πρέπει να πίνουμε περισσότερο νερό το καλοκαίρι, ειδικά σε συνθήκες καύσωνα, όμως πόσο είναι αυτό το παραπάνω νερό; Δυστυχώς το αίσθημα της δίψας δεν είναι αρκετό για να μας θυμίσει το σώμα μας ότι πρέπει να πιούμε νερό. Τη λύση έρχεται να δώσει ένας γιατρός με ένα βίντεο στο tik tok που με μια απλή κίνηση δείχνει αν το δέρμα μας υποφέρει από αφυδάτωση.

 

 

Tο τεστ είναι πάναπλο και αρκετό να «τσιμπήσετε» το δέρμα της εξωτερικής πλευράς της παλάμης σας. Περίπου σαν τη κίνηση που κάνουμε όταν τσιμπιόμαστε για να βεβαιωθούμε ότι δεν βλέπουμε κάποιο όνειρο. Αν μετά το τσίμπημα, το δέρμα επανέλθει στη φυσιολογική του θέση αμέσως, τότε είναι όλα καλά και είναι ενυδατωμένο. Αν μείνει όμως στη ζαρωμένη θέση ή αργήσει κάποια δευτερόλεπτα να επανέλθει, αυτό είναι σημάδι ότι χρειαζόμαστε νερό. 

 

 

Το φαινόμενο εξηγείται με βάση το πως επηρεάζει την ελαστικότητά του δέρματος το νερό. Το αφυδατωμένο δέρμα παρουσιάζει μειωμένη ελαστικότητα κι γι’αυτό παρατηρείται αυτή η αργή κίνηση στην επαναφορά.

 

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved