O Bill Murray αναγεννάται ως ύψιστη μορφή τέχνης

Γιατί να κάνεις τέχνη όταν μπορείς να είσαι ο ίδιος αριστούργημα;

Η συνιστώσα των αρετών που καθιστά έναν ηθοποιό καλό κωμικό είναι μια από τις πιο δύσκολες καλλιτεχνικές φόρμουλες. Τόσο στη δόμηση όσο και στην αποδόμηση του όρου καλός κωμικός, είναι τόσο δύσκολη διαδικασία που απλά καταλήγουμε να λέμε αυτός είναι καλός κωμικός γιατί έτσι, μας κάνει να γελάμε. Είναι ίσως η πιο τίμια αποτίμηση του έργου κάποιου κι ας είναι αυθαίρετη. Ο Bill Murray δεν είναι απλά ένας καλός κωμικός γιατί μας κάνει να γελάμε. Αυτό είναι κάτι που το καταφέρνουν κι άλλοι αξιόλογοι συνάδελφοί του. Ο Bill Murray είναι ιδεά.

 

 

Είναι ένας άνθρωπος που είναι ταγμένος στην ύψιστη υπηρεσία του να κάνει το κοινό να γελάει με την καρδιά του σε κάθε περίσταση. Δεν χρειάζεται πάντα ένα καλό κωμικό σενάριο, μερικές φορές δεν χρειάζεται ούτε κωμικό σενάριο και κάποιες άλλες δεν χρειάζεται καν σενάριο. Έχει την αστείρευτη δυνατότητα να προκαλέσει το γέλιο μόνο και μόνο με την παρουσία του. Για παράδειγμα το Zombieland ήταν μια χαρακτηριστική τέτοια περίπτωση. Δεν είχε καν ρόλο να υποδυθεί, ήταν όντως ο Bill Murray και κάνοντας τον εαυτό του, θα μπορούσε να πει κάποιος ότι απλά υπήρχε, έδωσε ίσως την καλύτερη σκηνή της ταινίας. 

 

 

Αυτό το σπάνιο ταλέντο του Bill Murray είναι λογικό να έχει εξελιχθεί σε εμμονή και οι εμμονές όπως όλοι ξέρουμε πλέον εκφράζονται με την μορφή των memes. Ένα τέτοιο meme πέτυχε και ο Eddy Torigoe στο Reddit. Η έκφραση του Bill Murray στη συγκεκριμένη εικόνα έμοιαζε του θύμιζε το γνωστό πορτρέτο του George Washington και σκέφτηκε να το φωτοσοπάρει για να επιβεβαιώσει την αίσθησή του. Το αποτέλεσμα ήταν ένα μια πολύ πιο τρυφερή αναπαράσταση του πρώτου Αμερικανού Προέδρου και το συμπέρασμα που έβγαλε ο Torigoe ήταν ότι τελικά το πρόσωπο του Bill Murray είναι ένας καμβάς πάνω στον οποίο μπορούν να επανασυστηθούν πολλά διάσημα έργα τέχνης.

 

 

Ο Vincent Van Gogh, η Frida Kahlo, ο Hans Holbein παρουσιάζονται εκ νέου στο κοινό μέσα από το πρίσμα μιας αναπάντεχης ποπ κουλτούρας που μπορεί να προκαλέσει το ενδιαφέρον για το έργο τους σε ένα κοινό που μέχρι τώρα περιφρονούσε την κλασική τέχνη. Ιστορικές φιγούρες όπως ο Μέγας Ναπολέοντας και ο Ερρίκος ο 8ος αποκτούν μεγαλύτερο ύψος και φαίνονται ακόμα πιο ηδυπαθείς αντίστοιχα.

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved