Καλιφόρνια: Φίδια και αρκούδες εισβάλουν σε κατοικημένες περιοχές λόγω ξηρασίας

Φαίνεται πως η φύση βρήκε ένα τρομακτικό τρόπο να εκδικηθεί για την κλιματική αλλαγή.

Τα τελευταία χρόνια έχουμε δει πολλές καταστροφικές πυρκαγιές στην Καλιφόρνια και οι ειδικοί έχουν κάνει ευθεία σύνδεση με την αύξηση της θερμοκρασίας ως γενεσιουργό αιτία. Εκτάσεις τόσο μεγάλες που είναι σχεδόν αδύνατον να αντιληφθούμε εμείς στην Ελλάδα, έχουν μετατραπεί σε κρανίου τόπο. Αυτό όπως είναι λογικό έφερε το νέο επεισόδιο στο δυστοπικό περιβαλλοντικό saga που ακούει στο όνομα ξηρασία.

 

 

Η μείωση της βλάστησης έχει προκαλέσει σοβαρά προβλήματα ξηρασίας στην πολιτεία και αυτό δεν αφορά μόνο άμεσα τον άνθρωπο. Έλλειψη νερού έχουν και τα άγρια ζώα της περιοχής που αναγκάζονται να μετακινηθούν σε άλλες περιοχές. Σε περιόδους παρατεταμένης ξηρασίας το ασφαλέστερο καταφύγιο για τα άγρια ζώα είναι οι κατοικημένες περιοχές, αφού μόνο εκεί θα βρουν σίγουρα νερό. Κάποια ζώα όμως είναι λίγο πιο άγρια από ότι θα περίμεναν οι Καλιφορνέζοι.

 

 

Το είδος που ανησυχεί περισσότερο τους κατοίκους είναι ο κροταλίας με ειδικές μονάδες αντιμετώπισης να έχουν συγκροτηθεί για την αντιμετώπιση των επικίνδυνων εισβολέων. Μαζί με του κροταλίες έχουν κάνει την εμφάνισή τους και αρκούδες, αλλά και πιο αθώοι φαινομενικά επισκέπτες. Ανάμεσά τους ακόμα και μικρά πτηνά που είναι φορείς του ιού του Δυτικού Νείλου.

 

 

Κανείς δεν μπορεί να προβλέψει με ασφάλεια την πορεία του φαινομένου. Η ανάσχεση της ξηρασίας θα οδηγήσει και πάλι πολλά από τα είδη και πάλι πίσω στο φυσικό τους περιβάλλον, όμως οι κροταλίες μπορεί και να μείνουν. Ίσως το επάγγελμα του μέλλοντος να είναι εξολοθρευτής φιδιών στην Καλιφόρνια.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved